Menu
Sluit zoekveld

Waarmee kunnen wij je van dienst zijn?

Wie zoekt die vindt.

Over Boekvoorstelling van Louis Petiels

Boekvoorstelling van Louis Petiels

‘Wie schrijft die blijft’ is zo één van die gezegden die we kennen. En dat denkt Louis Petiels, de psycholoog van Lauw ook. Zijn hele leven is hij inwoner gebleven van zijn kleine maar authentieke geboortedorp aan de Jeker. Met de publicatie van dit boek wil Louis de geschiedenis van zijn persoonlijk leven en dat van zijn dorp niet verloren laten gaan. Diepzinnig, bijna poëtisch schrijft hij over de ‘goede oude tijd’. Het zal u als lezer weinig moeite vragen om u in te leven in de tijd van toen. Zijn kindertijd, en tot de jaren ’60, zijn hartelijk en meeslepend geschreven, zoals de rest van zijn boek. Zeer volledig is het beeld dat je meekrijgt van het leven op de boerderij en dit over de vier seizoenen heen. Het boek is tevens mooi geïllustreerd met mooie, levensechte foto’s.

Louis Petiels werd geboren in Lauw op 3 april 1944. Na het middelbaar onderwijs aan het OLV-college te Tongeren studeerde hij af als Industriële Psycholoog aan de Katholieke Universiteit Leuven. Onder leiding van zijn promotor Prof. Hans Cladder specialiseerde Louis zich in de gedragstherapie verder aan de universiteit van Utrecht. Professioneel was hij hoofdzakelijk actief als psycholoog bij het CLB en focuste zich voornamelijk op kinderen met sociaal emotionele problemen en studenten met faalangst.

Om ons beter in te leven in het Lauw van Louis starten we met een kleine wandeling door zijn dorp en zal hij ons wijzen op de eigenheden en de eigenaardigheden van zijn bronrijke dorp. Vandaar dat wij ook de waterkerskwekerij Sint-Lucie van de familie Vansimpsen bezoeken die er al sedert 1938 waterkers telen en uitgegroeid zijn tot het grootste waterkersbedrijf van België.

We eindigen onze wandeling in het buurthuis van Lauw voor de voorstelling van ‘Over mijn Lauw … zoals het was van midden jaren ’40 tot midden jaren ’60’ van Louis Petiels.

Praktisch:

14.45u: samenkomst aan het buurthuis van Lauw (tegenover de kerk)

15.00u: start van de wandeling (+/- 1,5 km)

17.00u: boekvoorstelling in het buurthuis en drink

Inschrijven: Iedereen is welkom en de deelname is uiteraard gratis. Maar om praktische redenen zou het fijn zijn indien u zich zou inschrijven. Stuur een bericht naar wf.tongeren@skynet.be.

Aanmelden

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.

Prijzen

Meer info nodig? Contacteer:
Lutgart Voets
tongeren@willemsfonds.be
0472 69 33 81

Sluit Mijn Willemsfonds