Menu
Sluit zoekveld

Waarmee kunnen wij je van dienst zijn?

Wie zoekt die vindt.

Over Geleid bezoek aan expo: De Koninklijke Sint-Hubertusgalerijen

Geleid bezoek aan expo: De Koninklijke Sint-Hubertusgalerijen

Precies 175 jaar geleden werden de beroemde Sint-Hubertusgalerijen van architect Cluysenaar in het centrum van Brussel voltooid. Om deze gebeurtenis in de kijker te zetten werd door de ‘Société des Galeries’ een expositie gemaakt en een dik en mooi geïllustreerd boek uitgegeven.

Het luxueuze, moderne en grote galerijencomplex was bedacht door de 26 jaar oude architect Jean-Pierre Cluysenaar, in 1837. Architect Cluysenaar had een visionair project en een geslaagde urbanistische realisatie uitgedacht, waardoor de jonge Belgische hoofdstad ook een grotere internationale en grootstedelijk allure zou krijgen. Het zou een overdekte, bevloerde, veilige en verlichte “stad in de stad” worden, die al in 1850 volledig in gebruik werd genomen en door de Brusselaars al snel als de belangrijkste flaneerplaats werd verkozen.

Met een gids bezoeken we de tentoonstelling, die met een tijdslijn, waarbij de belangrijkste gebeurtenissen vanaf de Belgische onafhankelijkheid worden geschetst. Een ander onderdeel belicht het culturele en commerciële belang van de galerijen. Vervolgens komen de klassering (in 1986), de inschakeling in het Unesco Werelderfgoedproject en de verschillende fasen van renovatie (vanaf 1993) aan bod.

Prijzen

Ticket Prijs
Deelnameprijs € 5,00

Meer info nodig of inschrijven? Contacteer:
Ilse Carlé
ilsecarle@hotmail.com

Sluit Mijn Willemsfonds