Menu
Sluit zoekveld

Waarmee kunnen wij je van dienst zijn?

Wie zoekt die vindt.

Over Joseph Diongre wandeling Schaarbeek

Joseph Diongre wandeling Schaarbeek

In 2022 publiceerden Herman Mennekens en Axel De Backer hun boek "Joseph Diongre". Deze biografie van de beroemde architect, bekend van o.a. het Flageygebouw, het gemeentehuis van Sint-Lambrechts-Woluwe en de Sint-Jan-de-Doperkerk en de Cité Diongre in Sint-Jans-Molenbeek, is ondertussen uitverkocht en er wordt momenteel gewerkt aan een tweede druk.

Gekoppeld aan de boekuitgave hebben de auteurs ook verschillende Diongrewandelingen met het Willemsfonds geleid, onder andere in Vorst & Sint-Gillis en in Sint-Jans-Molenbeek. Een wandeling die ook gepland was, maar die door omstandigheden toen niet kon doorgaan, was de Diongrewandeling in Schaarbeek. Hoog tijd dus om deze in de lente te laten doorgaan.

4 juni: Schaarbeek: Eclecticisme en art nouveau
Het eclecticisme - het combineren van kenmerken van verschillende bouwstijlen of kunststromingen tot een bevallig geheel - behoort tot een van de veelvuldig gehanteerde bouwstijlen van architect Diongre. Ook subtiele art nouveauinvloeden sieren sommige van zijn bouwwerken in Schaarbeek, een gemeente waar hij veel projecten realiseerde, en waar hij tevens meermaals gelauwerd werd voor zijn stijlvolle realisaties. Deze geleide wandeling neemt je mee langs de mooiste werken.

Prijzen

Ticket Prijs
Deelnameprijs (inclusief drankje) € 5,00

Inschrijven of meer info nodig? Contacteer:
jette@willemsfondsbrussel.be

Sluit Mijn Willemsfonds