Menu
Sluit zoekveld

Waarmee kunnen wij je van dienst zijn?

Wie zoekt die vindt.

Over Bezoek aan Oudenaarde (geannuleerd)

Bezoek aan Oudenaarde (geannuleerd)

Op historisch vlak dankt Oudenaarde zijn bekendheid zonder enige twijfel aan zijn stadhuis, zowat het mooiste voorbeeld van Brabantse laatgotiek in ons land. We komen daar samen om 9u50.

Na een persoonlijke verwelkoming in de historische Volkszaal door burgemeester Marnix De Meulemeester, zal een ervaren gids ons verder rondleiden in dit prachtige 16de eeuwse monument dat het stadhuis zonder enige overdrijving mag genoemd worden.

Het iconische gebouw is ongeveer 500 jaar oud en van een frêle schoonheid, als een schrijn te midden van de markt, omringd door de heuvels van de Vlaamse Ardennen. Het werd ontworpen door de Brusselse bouwmeester Hendrik van Pede en het duurde 10 jaar om het helemaal af te werken. Niemand minder dan Victor Hugo schreef ooit: "In dit fantastische gebouw is er geen enkel detail dat het niet waard is bekeken te worden". De historische zalen herbergen onder meer de beroemde Oudenaardse wandtapijten en een schitterende collectie edelsmeedkunst.

Om 12u30 gaan we lunchen in hotel-restaurant Steenhuyse, rechtover het stadhuis, gekend om zijn fijne keuken en stijlvolle inrichting. In het aangeboden menu zijn begrepen:

Aperitief Prosecco met hapje

Gemarineerde zalm, wakamésalade en krokante groentjes

Schartongfilets met Vlaamse asperges, licht gebonden jus en puree

Glas witte wijn en water.

Om 14u15 worden we door een gids opgewacht in het gekende Centrum Ronde van Vlaanderen. Het belevingsmuseum zal ons onderdompelen in de sfeer van De Ronde, ook wel 'Vlaanderens mooiste' genoemd. Een koers die renners over ruim 250 kilometer heuvels en kasseistroken van de Vlaamse Ardennen laat verwerken en de Taaienberg, Berendries, Koppenberg, Oude Kwaremont, Muur van Geraardsbergen en Paterberg voor altijd in ons geheugen prent.

Aanmelden

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.

Prijzen

Ticket Prijs
Deelnameprijs leden en jongere tot 21 jaar € 50,00
Deelnameprijs niet-leden € 55,00

Meer info nodig? Contacteer:
Pol Debrock
pol.debrock@hotmail.be
0475-48.55.86

Reserveren verplicht vóór 28.04.23

Sluit Mijn Willemsfonds