Menu
Sluit zoekveld

Waarmee kunnen wij je van dienst zijn?

Wie zoekt die vindt.

Over Zomerzonnewendelezing: Zonder Zorgen Ouder Worden

Zomerzonnewendelezing: Zonder Zorgen Ouder Worden

Als zomerzonnewende lezing organiseren we dit jaar een lezing rond het thema: Zonder Zorgen Ouder Worden, met als ondertitel: Basisthema's voor jong en oud.

De cijfers spreken boekdelen: Een gezinssituatie bestaat vaak uit nieuw samengestelde gezinnen en alleenstaanden. Een betaalbare woning vinden wordt een aandachtspunt, net zoals meergeneratiewonen.
Telewerken en levenslang leren worden stilaan de nieuwe norm. Het thema gezondheid staat voor velen op de eerste plaats voor het zonder zorgen ouder worden. Eenzaamheid maakt ons niet blij. De financiële regie in eigen handen nemen, spreekt ons aan. Op de werkvloer zijn meerdere generaties aanwezig en dit voor een langere periode. Er is een grote kans dat we mantelzorger zijn of worden op ons levenspad.
Hippe oma’s en opa’s horen erbij. Velen onder ons zullen een 80-plusser worden. De toenemende vergrijzing wordt vaak gekoppeld aan dementie. Er heerst spijt op het sterfbed als familieconflicten niet tijdig werden opgelost. Bij wilsonbekwaamheid kunnen we zelf zaken niet meer doen. Wilsverklaringen en een ecologische begrafenis krijgen onze aandacht. Dit alles toont het belang aan om tijdig stil te staan bij onze keuzes voor het zonder zorgen ouder worden.
Verschillende basisthema’s
Uniek aan de lezing over hetit boek is dat het verschillende basisthema’s bundelt en behandelt, zoals: familieconflicten vermijden en oplossen; de woonvorm als starter en op het verdere levenspad; levenslang leren; jouw keuzes voor je welbevinden, bij wilsonbekwaamheid, bij het levenseinde en erna; je financiële regie in eigen handen; een Plan tegen Eenzaamheid;
dementie; de sterkte van de familieboom+; begrip voor de verschillende generaties, voor de mantelzorger en de alleenstaande want de kans
is groot dat we dit beide worden of al zijn; enz.
Claudia De Groot
Claudia De Groot is een juriste met een passie voor het zonder zorgen ouder worden, en auteur van het gelijknamige boek… .
In het verleden was ze belastingadviseur en erkend familiaal bemiddelaar voor conflicten bij het ouder worden. Vanuit een maatschappelijk engagement schreef ze dit boek. Ze hoopt met het delen van de basisthema’s dat ‘jong en oud’, alleen en samen, tijdig keuzes kunnen maken, zo belangrijk bij het zonder zorgen ouder worden tijdens de verschillende fasen op het levenspad.
Vandaar deze lezing.

Aanmelden

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.

Prijzen

Ticket Prijs
Gratis Gratis

Deelname is gratis, maar we appreciëren dat u zich inschrijft op onze website of via waregemplus@willemsfonds.be

Sluit Mijn Willemsfonds