Menu
Sluit zoekveld

Waarmee kunnen wij je van dienst zijn?

Wie zoekt die vindt.

Over Literaire matinee: Rebellie in de Gentse letteren

Literaire matinee: Rebellie in de Gentse letteren

rebelse_schrijvers_cover

Rebellie in de Gentse letteren. Literaire stroppendragers van de middeleeuwen tot nu.

Letterkundigen Lars Bernaerts en Lieselot De Taeye gaan in dit boek op zoek op welke manier Gent ook op literair vlak een reputatie van rebels, anti-autoritair en tegendraads heeft opgebouwd.

Gent is rebels, anti-autoritair, tegendraads. In Rebellie in de Gentse letteren onderzoeken letterkundigen hoe literatuur bijdraagt tot dat imago. Zo zijn met Gent wel wat tegendraadse schrijvers verbonden, gaande van Alijt Bake tot Virginie Loveling en Louis Paul Boon. Bovendien geven typisch Gentse personages zoals de Maagd van Gent, Pierke of Jacob van Artevelde de literaire rebellie een geheel eigen kleur. Ook specifieke genres, zoals het volkslied of de satire, blijken uitstekende vertolkers van stedelijke weerspannigheid. Rebellie in de Gentse letteren gaat dieper in op een aantal sprekende gevallen, sommige heel bekend, zoals Van de Vos Reynaerde, andere compleet onderbelicht, van de middeleeuwen tot de tegencultuur van de lange jaren zestig en hedendaagse werken van Stefan Hertmans en Dominique De Groen.

Lars Bernaerts doceert Nederlandse letterkunde aan de Universiteit Gent en coördineert samen met Hans Vandevoorde het Studiecentrum voor Experimentele Literatuur (UGent-VUB). Hij geeft les en schrijft over hedendaagse romans, experimentele literatuur, verhaaltheorie en het literaire hoorspel.

Lieselot De Taeye is een postdoctoraal onderzoeker verbonden aan de Universiteit Gent. Haar huidige onderzoeksproject gaat over de rol van religie, magie en spiritualiteit in verhalen over Congo.

Aanmelden

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.

Prijzen

Ticket Prijs
Deelnameprijs leden € 5,00
Deelnameprijs niet-leden € 7,00

Meer info nodig? Contacteer:
Adrien De Vos
adrienfox5@gmail.com

Sluit Mijn Willemsfonds