Menu
Sluit zoekveld

Waarmee kunnen wij je van dienst zijn?

Wie zoekt die vindt.

Over Jan Frans Willemsviering

Jan Frans Willemsviering

Als jonge schrijver publiceerde de op 11 maart 1793 in Boechout geboren Jan Frans Willems vaak polemische stukken waarin hij het opneemt voor het behoud en de ontwikkeling van de Nederlandse taal- en het volksbewustzijn. In die tijd was Vlaanderen nog ingelijfd bij Frankrijk. Het Nederlands kon dus wel een extra duwtje in de rug gebruiken. 
Omdat het Willemsfonds tot op de dag van vandaag die visie op de Nederlandse taal verderzet, opent de Jan Frans Willemsviering met een bloemenhulde aan het beeld van Jan Frans Willems te Boechout. Het Willemsfonds herdenkt de naamgever van onze vereniging in haar werking immers nog steeds door zijn idealen in verband met de Nederlandse taal te onderschrijven. Anno 2021 blijft het Willemsfonds de drijvende kracht achter het literair festival ‘Het Betere Boek’ en de literatuurprijs ‘De Bronzen Uil’, beide initiatieven zijn meer dan tien edities lang twee sterktehouders in het Nederlandse cultuur- en literatuurlandschap. 
Na de bloemenhulde aan het borstbeeld van Jan Frans Willems aan de kerk van Boechout ontvangen we u graag vanaf 10u30 in ‘t Kasteeltje in Boechout.
 ‘Verlichting onder vuur’ in gesprek met Dyab Abou Jahjah
Na de lezing met Dyab Abou Jahjah heffen we het glas tijdens de receptie en nodigen we je graag uit voor een driegangenlunch. 
Op het menu:
  • Voorgerecht: zacht gerookte zalm met uitjes, toast met mieriksworteldressing of carpaccio van Belgisch runds met notenolie en Parmezaanse kaas.
  • Hoofdgerecht: gegrilde zalm met tuinkruiden met puree van polderaardappelen of gebraden hoevekip met dragon en rösti.
  • Dessert: tiramisu of coupe Dame Blanche.

Praktisch

  • 10u Bloemenhulde bij het standbeeld Jan Frans Willems aan de kerk van Boechout.
  • 10u30 Ontvangst en verwelkoming door Marc Vanryckeghem, voorzitter Willemsfonds in brasserie ‘t Kasteeltje, Borsbeeksesteenweg 21, Boechout
  • 11u ‘Verlichting onder vuur’ in gesprek met Dyab Abou Jahjah. In het gesprek gaat Abou Jahjah dieper in op wélke waarden precies onder vuur liggen. Wat de rol van religie, cultuur en identiteit is op onze moderne maatschappij. En hoe we pluralisme en tolerantie kunnen bevorderen, zonder onze eigen waarden te verloochenen. 
  • 12u15 Receptie aangeboden door het Willemsfonds & driegangenlunch

Inschrijven

Bij voorkeur inschrijven online via willemsfonds.be/janfranswillemsviering of per e-mail bij Pascale Braeckman via info@willemsfonds.be of op het mobiel nummer 0497 58 54 93. 
Graag ten laatste in te schrijven op vrijdag 2 juli 2023. Geef ook je menukeuze door! Inschrijving is pas definitief na het overmaken van het verschuldigde bedrag van € 50 op rekeningnummer BE39 0010 2817 2819 van Willemsfonds vzw met vermelding van aantal personen en menukeuze.

Aanmelden

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.

Prijzen

Ticket Prijs
Deelnameprijs leden € 50,00
Deelnameprijs sympathisanten € 55,00

Meer info?
Stuur een mail naar info@willemsfonds.be of bel 09-224 10 75

Sluit Mijn Willemsfonds