Menu
Sluit zoekveld

Waarmee kunnen wij je van dienst zijn?

Wie zoekt die vindt.

Over Opera - La Traviata van Giuseppe Verdi

Opera - La Traviata van Giuseppe Verdi

Operabezoek valt bij onze leden goed in de smaak vandaar dat wij u graag weer een aanbod doen.

Wij kozen voor La Traviata van Giuseppe Verdi, een opera in drie bedrijven die zijn première beleefde op 6 maart 1853 in het Teatro La Fenice in Venetië. Het libretto van Francesco Maria Piave is gebaseerd op de roman La dame aux camélias uit 1848 van Alexandre Dumas (de zoon).

'Een onderwerp van onze eigen tijd', zo refereerde Giuseppe Verdi naar zijn opera La Traviata. Verdi had lang gehoopt dat het werk opgevoerd zou kunnen worden in eigentijdse kostuums. Maar helaas, de censuur vond het verhaal over een courtisane te choquerend en liet de opera opvoeren in de tijd van Lodewijk XIV. Verdi's kritiek op de hypocrisie van zijn medeburgers kreeg zo nauwelijks weerslag.

La Traviata gaat over de courtisane Violetta Valéry die aan tuberculose lijdt en niet lang zal leven. De jonge vrouw, de meest gewilde courtisane van Parijs, stort zich in een leven vol luxe en plezier in Parijs totdat zij Alfredo Germont ontmoet, die oprecht verliefd op haar is. Violetta geeft zich over aan deze ware liefde en samen zijn ze heel gelukkig. Alfredo’s vader is echter minder blij. De affaire van zijn zoon heeft een schandaal veroorzaakt, waardoor de verloving van Alfredo’s zusje dreigt verbroken te worden. Hij haalt Violetta over om Alfredo te verlaten, wat zij doet uit mededogen. Alfredo is woedend en Violetta zal het gevecht met haar ziekte alleen moeten aangaan. Pas als haar laatste uur geslagen heeft, kan zij Alfredo weer in haar armen sluiten.

Luik is voor iedereen bereikbaar vandaar dat we met eigen vervoer reizen. U kan best met uw vrienden afspreken om samen te rijden. U mag ons natuurlijk ook contacteren indien u niet over het nodige vervoer kan beschikken, wij regelen het dan wel voor u.

Wij reserveerden plaatsen in rang 1 en kunnen u die, ondanks dat ze 10% meer kosten dan vorig jaar, aanbieden aan:

Prijs: 77 euro

De inschrijvingen worden verwacht vóór uiterlijk 15 augustus 2024. Uw inschrijving is pas geldig van zodra wij de betaling ontvangen hebben op rekening BE32 0019 4259 0102 van het Willemsfonds Tongeren.

Aanmelden

Je kunt je nog aanmelden. Kom je ook?

Ja, ik wil mezelf aanmelden

Prijzen

Ticket Prijs
opera € 77,00

Meer info nodig? Contacteer:
Lutgart Voets
tongeren@willemsfonds.be
0472 69 33 81

Sluit Mijn Willemsfonds