Menu
Sluit zoekveld

Waarmee kunnen wij je van dienst zijn?

Wie zoekt die vindt.

Over Bezoek achter de schermen van het Legermuseum

Bezoek achter de schermen van het Legermuseum

Waarschijnlijk bracht je wel al eens een bezoekje aan het Koninklijk Legermuseum op de Jubelpark-site. Deze keer krijg je ook een blik achter de schermen…

We ontdekken eerst een spectaculaire verzameling harnassen, zwaarden en ander middeleeuws wapentuig. Wapens zijn vaak spitstechnologie en ook voor oude wapens is dit niet anders. Ze waren niet enkel verbonden aan oorlogsvoering, maar tevens werktuigen voor vrijetijdsbesteding of statussymbolen. Getuige daarvan zijn de vele jacht- en toernooiwapens in de collectie, maar bijvoorbeeld ook een prachtig en uniek kinderharnas.

Na deze middeleeuwse stukken, trekken we door een grote ruimte met verschillende objecten uit de tijd van de tsaren. De ruimte bevat luxewapens, zilverwerk van de officiersmess van de Kozakken van de keizerlijke Wacht in Sint-Petersburg en kledingstukken van de opeenvolgende tsaren. Topstukken zijn een reeks zilveren trompetten en een indrukwekkende massief zilveren punchbowl van 53 kg met handgeschilderde taferelen.

Scherm­afbeelding 2023-08-25 om 14.42.17

En dan wordt het pas echt interessant, want we duiken de reserves in en ontdekken daar bijvoorbeeld de uniformen uit de 19de eeuw uit de Koninklijke Collectie. Daarenboven zijn het de collectiebeheerders die ons rondleiden. Mensen die al jaren in het vak zitten, het museum en zijn stukken op hun duimpje kennen...en toegang hebben tot plekken waar het publiek anders niet kan komen.

Na het bezoek kan je vrij het museum bezoeken en nog een hapje eten of iets drinken in het Sky Café in de Luchtvaarthal. Je vindt er een ruim aanbod van warme en koude dranken, kleine snacks en broodjes.

Prijzen

Ticket Prijs
Deelnameprijs € 9,00

Inschrijven via willemsfonds.woluwe@gmail.com

Sluit Mijn Willemsfonds