Menu
Sluit zoekveld

Waarmee kunnen wij je van dienst zijn?

Wie zoekt die vindt.

Over Geleid bezoek aan expo Animalia in Train World

Geleid bezoek aan expo Animalia in Train World

Met de unieke tentoonstelling Animalia wil Train World de uitdagingen op het vlak van de biodiversiteit en het klimaat in beeld brengen, en daarbij ook de sleutelrol van de trein als duurzaam vervoermiddel bij uitstek.

Het wijdverspreide besef dat ons klimaat in nood verkeert, dat de biodiversiteit bedreigd is, en de ecologische en sociale crises roepen op tot actie. Daarom werd de Belgische kunstenaar Pierre-Yves Renkin als gastartiest uitgenodigd om een reeks dierencreaties tentoon te stellen in het museum. De tentoonstelling bevat naast deze werken op ware grootte, ook belangrijke stukken uit de persoonlijke collectie van de kunstenaar. Dit is een soort rariteitenkabinet, met zeldzame voorwerpen, documenten en unieke archiefstukken die inzicht geven in zijn werk en levenswereld als dierenartiest.

Scherm­afbeelding 2023-08-25 om 14.56.30

Parallel aan dit parcours waarin poëtische emotie centraal staat worden in de verschillende ruimtes van het museum volgende thema's uitgewerkt: het behoud van de biodiversiteit, de opwarming van de aarde en de voordelen van de trein als duurzaam vervoermiddel.

Scherm­afbeelding 2023-08-25 om 14.56.42


Kortom, een boeiende expo die we met een gids zullen bezoeken op 14 oktober.

Prijzen

Ticket Prijs
Deelnameprijs leden € 3,00
Deelnameprijs niet-leden € 5,00

Inschrijven of meer info nodig?

Contacteer:
Pieter-Jan De Coster
pjdecoster@willemsfondsbrussel.be

Sluit Mijn Willemsfonds