Menu
Sluit zoekveld

Waarmee kunnen wij je van dienst zijn?

Wie zoekt die vindt.

Over Lezing door August Thiry: Lente in Zuiverland - een trektocht door Pakistan

Lezing door August Thiry: Lente in Zuiverland - een trektocht door Pakistan

Helaas is deze lezing voorlopig uitgesteld. Meld je zeker aan via Wim als je graag op de hoogte gehouden wordt van de nieuwe datum. 

In deze lezing brengt August Thiry het verhaal van een bewogen reis die hij samen met vijf reisgenoten door Pakistan - van de havenstad Karachi in het zuiden over Lahore tot aan de Afghaanse grens in het noorden - maakte. Zijn focus gaat hierbij niet alleen naar het beschrijven van de steden en het land, maar ook naar de situatie op het platteland, de historische vetes en het grote steekspel tussen het Britse en Russische Rijk in de 19de en 20ste eeuw. De rode draad is de tocht van zes reizigers die via het netwerk van missieposten tot op de meest afgelegen plekken raakten.

De lezing wordt ondersteund met de nodige foto's, tekst en een reportagefilm gemaakt van het flimmateriaal van de reizigers. August schreef er eveneens een boek over, dat ook te koop wordt aangeboden: “Lente in Zuiverland”. Alvast een interessant moment om Pakistan te verkennen.

August Thiry (°1948) maakte reisreportages voor De Morgen en De Standaard. Hij publiceerde romans en reisboeken en schreef de non-fictie werken "Mechelen aan de Tigris", "Reizigers door de Grote Oorlog" en "King Albert’s Heroes".

Prijzen

Ticket Prijs
Gratis deelname Gratis

Meer info nodig of inschrijven? Contacteer:
Wim Vanobberghen
vanobberghenwim@gmail.com of tel. 0473 47 13 10

Sluit Mijn Willemsfonds