Menu
Sluit zoekveld

Waarmee kunnen wij je van dienst zijn?

Wie zoekt die vindt.

Over VOLZET - Geleid bezoek aan Art Nouveau parel Hotel Max Hallet

VOLZET - Geleid bezoek aan Art Nouveau parel Hotel Max Hallet

Dit herenhuis, ontworpen door Victor Horta, verrees tussen 1903 en 1905 aan de mondaine Louizalaan in opdracht van de jonge advocaat en politicus Max Hallet met als bestemming woonruimte met advocatenpraktijk en gepaste receptieruimte voor bezoekers. Dit huis bevat alle kenmerken van een destijds gebouwde art-nouveau-woning: schitterende traphal met opengewerkt perspectief en wintertuin, souterrain en bel-etage. Dit alles is voorzien van zichtbaar ijzersmeedwerk en kostbare materialen zoals marmer en mahoniehout, es en zijdepapier.

Scherm­afbeelding 2023-08-25 om 14.48.25


Op het gelijkvloers ligt een werkkamer, de salon en een eetkamer. Op de eerste verdieping woonde de familie in een salon, werkkamer en grote slaapkamer. Helemaal bovenaan in het huis in de open loggia kan je een discreet muzieksalon aantreffen. Dit bezoek is werkelijk een unieke kans - want als individu kan je het vrijwel niet bezoeken - om het dit prachtige (beschermde) erfgoed te kunnen bewonderen, met uitleg door een gids van Korei.

Aangezien de rondleiding aan Hotel Max Hallet, gepland op 21 oktober, snel volzet was, organiseren we dit extra bezoek op 25 november.

Prijzen

Ticket Prijs
Deelnameprijs leden € 20,00
Deelnameprijs niet-leden € 25,00

Inschrijven of meer info nodig? Contacteer:
hans@willemsfondsbrussel.be

Sluit Mijn Willemsfonds