Menu
Sluit zoekveld

Waarmee kunnen wij je van dienst zijn?

Wie zoekt die vindt.

Over Tentoonstelling Deportatie & Genocide

Tentoonstelling Deportatie & Genocide

Tentoonstelling Deportatie & Genocide

Van 10u00 tot 12u00 en van 13u00 tot 18u00 vrij bezoek aan de tentoonstelling “Deportatie en Genocide, een Europese tragedie”.

Documentaire film 'Judentransport xx' - Filmzaal MAVF om 11u, 13u, 14u en 17u

Tijdens de geschiedenis van WOII werd maar één poging ondernomen om een deportatietrein te stoppen. Op 19 april 1943 werd het XXste transport uit Mechelen naar Auschwitz tegengehouden door 3 mannen.

Lezing om 15u15 – 16u45
“Vier gedeporteerde en dertien geredde Joden in Geraardsbergen”

Louis De Cock en Anne-Marie Vanden Herrewegen van Gerardimontium geven een lezing over de Jodenvervolging in G’bergen. Ze belichten het lot van gedeporteerde, maar ook ondergedoken, dus geredde joden. Zo tonen zij aan hoe de Holocaust ook een impact had op onze lokale gemeenschap.
Infostand Gerardimontium: publicaties over de oorlog, de deportatie en de Holocaust in Geraardsbergen.

Voorstelling van het Jongvolwassenboek “Youra en het XXste Konvooi” (in aansluiting op de documentaire)

Auteurs: Wouter Polspoel en Herman Van Campenhout.
Er worden nog andere oorlogsromans voorgesteld, o.m.: ‘Muurziek’ (de Koude oorlog en de val van de muur van Berlijn) en ‘De mollen van  Petit Bois’ (WO I: Belgen en Britten graven een tunnel tot onder de Duitse installaties…)

Comic Corner:  tentoonstelling ‘Holocaust & Strips’

De Holocaust is een thema dat terugkomt in duizenden boeken en films, maar ook in strips en graphic novels heeft het de voorbije 75 jaar een plaats gekregen. In het stripmuseum kan je gaan kijken naar 'Holocaust en strips' en krijg je er deskundige uitleg van Staf Sunaert.

Signeersessie van Mario Boon, striptekenaar van 'Onze oorlog’

Onze Oorlog vertelt het verhaal van verzetsman Piet Swijsen en Karel Verstoffelt, Oostfronter en bewaker in het Auffanglager Breendonk, en hoe ze ondanks hun diametraal andere levenslopen tijdens de 2de wereldoorlog toch een gemeenschappelijke verstandhouding hebben in de bokssport. Dit verhaal is mede gebaseerd op ware gebeurtenissen tijdens en na de SS-razzia in Sint-Truiden op 25 mei 1943.

Wings of Memory Museum 'Luchtoorlog WO2’

Infostand Willemsfonds Geraardsbergen en het project ‘Geen lege brooddozen meer in de klas' met -vrijblijvend - de mogelijkheid om steun te verlenen.

Contact: jimmy.godaert@telenet.be of luc-govaert@telenet.be

Aanmelden

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.

Prijzen

Ticket Prijs
Deelnameprijs Gratis

Meer info nodig? Contacteer:
Luc Govaert
geraardsbergen@willemsfonds.be
0479-41 95 76

Sluit Mijn Willemsfonds