Menu
Sluit zoekveld

Waarmee kunnen wij je van dienst zijn?

Wie zoekt die vindt.

Over Tussen de Soep en de Feiten - Hassan Al Hilou

Tussen de Soep en de Feiten - Hassan Al Hilou

Scherp 's middags je hersenen aan met hot topics en een warme kom soep. Boeiende sprekers ontleden actuele thema's met een Brusselse invalshoek. Moeilijke kwesties worden behapbaar uitgelegd. Achteraf is er tijd voor vragen en bedenkingen uit het publiek. Voedsel voor lichaam en geest, elke eerste dinsdag van de maand!

7 november - Hassan Al Hilou (Capital) spreekt over jongerenwerkloosheid en empowerment. Maar liefst 25 procent van de Brusselse jongeren (15-25j) is werkloos, elf procent behaalde geen secundair diploma en tien procent behoort tot de NEET-groep (Not in Education, Employment or Training). Als bezieler van Capital vzw heeft Al Hilou een ambitieus doel: de jeugdwerkloosheid uitroeien tot nul procent en de Brusselse jongeren financieel onafhankelijk maken.

Hassan Al Hilou groeide op in Molenbeek en wist te ontsnappen aan de armoede die zijn gezin trof door zijn dagen door te brengen in de lokale bibliotheek. Hij startte zijn carrière als adviseur sociale innovatie voor bedrijven en overheden. Na een tijdje besloot hij zelf actie te ondernemen en de immense uitdagingen van zijn Brusselse leeftijdsgenoten aan te pakken. Het doel: jongeren voorbereiden op de arbeidsmarkt of het ondernemersschap op grote schaal. In 2020 stichtte hij daarom Capital vzw, waarvoor hij al 1,5 miljoen euro aan financiering verwierf. Middenin de COVID-19-pandemie trok de vzw in een voormalig pakhuis aan Brussel-Noord in. Vandaag bereikt Hassan Al Hilou al 1000 jongeren samen met JobX, een hoogtechnologische jobervaring.

i.s.m. Muntpunt, VUB, Citizenne, Vermeylenfonds, Davidsfonds, Masereelfonds, e.a.

Prijzen

Ticket Prijs
Gratis deelname (incl. soep) Gratis

Inschrijven is niet verplicht, maar wel aanbevolen. Dit kan via www.muntpunt.be

Sluit Mijn Willemsfonds