Menu
Sluit zoekveld

Waarmee kunnen wij je van dienst zijn?

Wie zoekt die vindt.

Over Tussen de Soep en de Feiten - Céline Drieskens

Tussen de Soep en de Feiten - Céline Drieskens

Scherp 's middags je hersenen aan met hot topics en een warme kom soep. Boeiende sprekers ontleden actuele thema's met een Brusselse invalshoek. Moeilijke kwesties worden behapbaar uitgelegd. Achteraf is er tijd voor vragen en bedenkingen uit het publiek. Voedsel voor lichaam en geest, elke eerste dinsdag van de maand!

5 december - Céline Drieskens (KU Leuven, VUB) spreekt over dakloosheid en de huisvestingscrisis in Brussel. Buitensporige huur- en koopprijzen, ongezonde woningen, jarenlange wachttijden voor een sociale woning en discriminatie op de woonmarkt komen bijna dagelijks in het nieuws. De wooncrisis is terug van nooit weggeweest. Uithuiszettingen en thuisloosheid in Brussel zijn de meest zichtbare gevolgen hiervan en de statistieken liegen er niet om. Toch blijken cijfers alleen niet genoeg om het probleem in zijn geheel aan te kaarten. Céline Drieskens verweeft haar activistisch engagement en onderzoeksbevindingen tot een toegankelijk en persoonlijk verhaal over wonen in de stad.

Céline Drieskens is als doctoraatsonderzoeker verbonden aan de KU Leuven en de VUB. Haar onderzoek vertrekt vanuit de huidige huisvestingscrisis en kijkt naar alternatieve huisvestingsinitiatieven, radicale huisvestingspolitiek en stedelijke huisvestingsbewegingen in hun streven naar het recht op huisvesting en breder, naar het recht op de stad. Vorig jaar bracht ze haar onderzoek en activistisch engagement in de Brusselse huisvestingskringen samen in de tentoonstelling 'Au Foyer des Résistances' in de Marollen.

i.s.m. Muntpunt, VUB, Citizenne, Vermeylenfonds, Davidsfonds, Masereelfonds, e.a.

Prijzen

Ticket Prijs
Gratis deelname (incl. soep) Gratis

Inschrijven is niet verplicht, maar wel aanbevolen. Dit kan via www.muntpunt.be

Sluit Mijn Willemsfonds