Menu
Sluit zoekveld

Waarmee kunnen wij je van dienst zijn?

Wie zoekt die vindt.

Over ‘De oudheid in kleur’

‘De oudheid in kleur’

Je kent ze vast wel, de witmarmeren beelden uit de klassieke oudheid. Maar wist je dat de oude Grieken en Romeinen ze kleurrijk beschilderden? En dat van kop tot teen. In deze fascinerende expo ervaar je hoe hun beeldhouwwerken er écht uitzagen. Niet wit maar gekleurd. Hoe werden witmarmeren beeldhouwwerken in de klassieke oudheid beschilderd? De Duitse archeologen prof. dr. Vinzenz Brinkmann en dr. Ulrike Koch-Brinkmann doen er al jarenlang onderzoek naar. Samen maakten ze tientallen reconstructies, op ware grootte en trouw aan de technieken van toen. De kleurrijke beelden van keizers, goden en mythologische figuren reizen de wereld rond. Honderdduizenden mensen raakten er al door in de ban. Nu zijn ze te zien in Tongeren. Eén van de hoogtepunten van de tentoonstelling zijn de reconstructies van enkele beroemde bronzen sculpturen: twee oud-Griekse krijgers en een beeldenpaar dat bekendstaat als ‘de Bokser en de Prins’. Ook die bronzen sculpturen zagen er in de klassieke oudheid gekleurder uit dan je denkt. Edelstenen dienden als ogen, terwijl lippen, tepels en wimpers werden afgewerkt met koper, tanden met zilver. Ze zijn minstens even verrassend als de kleurrijke beelden in marmer.

Ons bezoek sluiten we af met een etentje in Café Gerechtshof dat voor ons is gereserveerd. In het menu heeft u de keuze uit drie gerechten: 

Aperitief

 Witloof met hesp en kaassaus (1)

of

Vidé met salade en brood (2)

of

Spaghetti (3)

 Dame Blanche

 1 consummatie wijn of bier inbegrepen

Praktisch: afspraak aan het museum om 17.50u in de foyer van het museum

Prijs: € 35 per persoon. In de prijs zijn inbegrepen: de gids en de toegang tot de tentoonstelling en het etentje in café Gerechtshof. De inschrijvingen worden verwacht vóór uiterlijk 19  februari 2024. Uw inschrijving is pas geldig van zodra wij de betaling ontvangen hebben op rekening BE32 0019 4259 0102 (nieuw rekeningnummer) van het Willemsfonds Tongeren.

Gelieve bij uw betaling te vermelden of u gaat voor keuze 1, 2 of 3 van het menu!

Houders van een Museumpas betalen € 30!

 

 

Aanmelden

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.

Prijzen

Meer info nodig? Contacteer:
Lutgart Voets
tongeren@willemsfonds.be
0472 69 33 81

Sluit Mijn Willemsfonds