Menu
Sluit zoekveld

Waarmee kunnen wij je van dienst zijn?

Wie zoekt die vindt.

Over GEANNULEERD Lezing Brenda Froyen: Mild tuinieren

GEANNULEERD Lezing Brenda Froyen: Mild tuinieren

Literaire Matinee

In dit boek vertelt Brenda Froyen wat een tuin en tuinieren voor haar maar misschien ook voor jou en de natuur kan betekenen. Als je niet kijkt door de ogen van de ander, maar met een open blik, naar jezelf, naar de planten die in je tuin komen aanwaaien, naar alles wat er rond je gebeurt, zonder oordeel. In haar tuin vond Brenda het wankele evenwicht tussen de wereld verbeteren en daarnaast ook voor zichzelf zorgen. Misschien doet een tuin wel meer dan alle medicijnen en therapeutische sessies bij elkaar. Of misschien ook niet. Het is op zijn minst het proberen waard. Op haar unieke, anekdotische en humoristische manier bericht Brenda over haar mislukkingen en kleine successen in de tuin, over wat ze allemaal te weten kwam in de voor haar, tot voor kort, onbekende tuinierswereld, van de geitenwollensokken permacultuur tot buurmannen met piekfijne, groene grasveldjes. Als je niets weet over tuinieren en jaren planten de dood hebt ingejaagd, dan kan je maar beter mild zijn. Een ode aan mild en wild tuinieren.

Brenda Froyen (1978) studeerde Germaanse filologie en heeft een bachelor lager onderwijs. Ze is dol op boeken schrijven, wroeten in de tuin, reizen én de wereld verbeteren. Zo ijvert ze ervoor om meer aandacht te besteden aan mentaal welzijn. Met haar tuin wil ze een steentje bijdragen om de klimaatverandering tegen te gaan. De boeken over Wifi de hond zet ze in om het begrijpend lezen van kinderen te verbeteren. Brenda is, met andere woorden, een echte idealist. Haar motto? If you think you are too small to make a difference try sleeping with a mosquito.

Daarnaast zetelde ze 3 jaar in de Hoge Gezondheidsraad waar ze mee advies formuleerde over hoe omgaan met psychiatrische diagnoses in een klinische en organisatorische context.

Ze is oprichter van Psychosenet België en coördineerde de masterclass herstelgerichte psychiatrie aan de Universiteit Gent.

Lekker knabbeltje is inbegrepen in de prijs.

Aanmelden

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.

Prijzen

Ticket Prijs
Deelnameprijs leden en studenten € 7,00
Deelnameprijs niet-leden € 10,00

Meer info nodig? Contacteer:
Katelijne Vebreeck
katelijneverbeeck@gmail.com
0499-51.33.14

Sluit Mijn Willemsfonds