Menu
Sluit zoekveld

Waarmee kunnen wij je van dienst zijn?

Wie zoekt die vindt.

Over Pardessus de viole I Secret of the Muse in het MIM en James Ensor in BOZAR

Pardessus de viole I Secret of the Muse in het MIM en James Ensor in BOZAR

In het MIM

Tijdens dit concert betreden wij de betoverende wereld van Franse barok met Annalisa Pappano en Richard Sutcliffe, meesters van de pardessus de viole en met Luc Ponet aan het orgel en clavecimbel. Het trio brengt een meeslepende uitvoering van meesterwerken van componisten als Marin Marais, Charles Dollé, Charles Alexandre, Benoit Guillemant en Franz Aspelmayr. In de concertzaal van dit prachtige museum laten we ons meevoeren door de rijke klanken van de pardessus de viole, een zeldzaam en verfijnd instrument dat de delicate harmonieën en subtiele nuances van de barokperiode tot leven brengt. De combinatie van dit gracieuze strijkinstrument, dat een hoofdbestanddeel was van de hoogtijdagen van Versailles, met het meesterlijke spel op orgel en clavecimbel zorgt voor een unieke en weelderige luisterervaring.

Le Secret de Muse belooft een uur vol muzikale verrukking, waarin de prachtige composities van deze meesters worden geëerd. Laat je meevoeren naar lang vervlogen tijden en geniet van de tijdloze schoonheid van de Franse barok, uitgevoerd door virtuozen die de kunst van deze periode tot in de perfectie beheersen. Het wordt een uitgelezen kans om de sublieme en unieke sonoriteit van de pardessus de viole te ervaren.

Na het concert zal Luc Ponet ons gezelschap rondleiden in het Muziekinstrumenten Museum.

Voor de vrije lunch reserveerden we tafels in het nabijgelegen café Victor.

In de BOZAR

2024 is het Ensorjaar als herdenking van de 75ste verjaardag van het overlijden van de beroemde Belgische kunstenaar James Ensor. Hij is veel meer dan de schilder van maskers en geraamten. Hij was niet alleen een begaafde schrijver, maar ook een grote muziekliefhebber en componist. Daarom brengt Bozar hulde aan de kunstenaar met een tentoonstelling die al zijn facetten in de verf zet in een bloemlezing van een 100-tal werken. Je ontdekt er zijn gevarieerde oeuvre, van zijn jeugdwerken tot zijn laatste creaties: olieverfschilderijen, werken op papier, prenten, manuscripten, foto’s en handgeschreven partituren. Bijzondere aandacht wordt besteed aan minder bekende werken, aan zijn drukgrafiek en aan zijn muzikale composities zoals La Gamme d’Amour.

Praktisch

- 08.45u. Afspraak aan het NMBS-station Tongeren

- 08.52u. Vertrek trein naar Brussel via Hasselt op spoor 3

- 11.00u. Concert in het MIM

- Vrije lunch in Brasserie Victor

- 15.00u Geleid bezoek aan de Ensor tentoonstelling

- 16.30u Vrij

Prijs:  € 29 per persoon. Houders van een Museumpas betalen € 19.    In de prijs zijn begrepen: het concert en de rondleiding in het MIM, de Ensor tentoonstelling, de gids. De inschrijvingen worden verwacht vóór uiterlijk 29 februari 2024. Uw inschrijving is pas geldig van zodra wij de betaling ontvangen hebben op rekening BE32 0019 4259 0102 (nieuw rekeningnummer) van het Willemsfonds Tongeren.

Het aantal deelnemers is beperkt. De deelnemers zorgen zelf voor hun treinticket.

 

Aanmelden

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.

Prijzen

Meer info nodig? Contacteer:
Lutgart Voets
tongeren@willemsfonds.be
0472 69 33 81

Sluit Mijn Willemsfonds