Menu
Sluit zoekveld

Waarmee kunnen wij je van dienst zijn?

Wie zoekt die vindt.

Over Geleid bezoek aan expo Josef Hoffmann

Geleid bezoek aan expo Josef Hoffmann

Deze tentoonstelling, die doorgaat in het Brusselse Museum Kunst & Geschiedenis, biedt de uitzonderlijke gelegenheid om een kunstenaar te ontdekken voor wie schoonheid een absolute vereiste was voor individuele en sociale transformatie.
De Weense architect en ontwerper Josef Hoffmann (1870-1956) was een veelzijdig kunstenaar. Als oprichter van de Wiener Werkstätte (Weense ateliers) wou hij kunst en vakmanschap opnieuw met elkaar verbinden. Hij ontwierp zowel serviezen als meubilair en jurken. Zijn bekendheid verwierf hij echter als architect met als grootste meesterwerk het Stocletpaleis, dat vandaag tot het Unesco-werelderfgoed behoort.
De tentoonstelling ‘Josef Hoffmann - In de ban van schoonheid’ tracht een breder perspectief te bieden door het kunstenaarschap van Hoffmann te belichten. De tentoonstelling is samengesteld uit alom bekende werken uit Weense musea afgewisseld met zeldzame stukken uit privéverzamelingen. Elk onderdeel van de tentoonstelling is opgebouwd rond één of meer maquettes, met een klemtoon op zijn creatieve werkwijze en zijn kleurgebruik. De verhaallijn wordt verlevendigd door biografische details. Dit alles om het begrip van deze spilfiguur van de moderne design te verbreiden.

Prijzen

10 euro voor leden of met MuseumPass / 15 euro voor niet-leden

Inschrijven via:
Ilse Carlé
ilsecarle@hotmail.com

Sluit Mijn Willemsfonds