Menu
Sluit zoekveld

Waarmee kunnen wij je van dienst zijn?

Wie zoekt die vindt.

Over Bezoek aan sociaal project Groot Eiland & lunch bij BelMundo

Bezoek aan sociaal project Groot Eiland & lunch bij BelMundo

Groot Eiland biedt talentvolle Brusselaars die ver van de arbeidsmarkt staan de kans om hun competenties en creativiteit te ontplooien. Via opleiding, werkervaring en jobcoaching in uiteenlopende sectoren zoals schrijnwerkerij, verkoop, horeca en stadslandbouw, worden ze begeleid op weg naar een job. Duurzaamheid, sociaal ondernemen en een economisch realistisch business model gaan hand in hand.

We bezoeken de schrijnwerkerij en gaan dan naar BelAkker. Dit is het stadslandbouwproject van Groot Eiland. BelAkker omvat 4 moestuinen waaronder La Petite Senne aan de Henegouwenkaai. Daarna nemen we een kijkje in hun winkel. Deze bioshop is ontstaan uit een samenwerking tussen Groot Eiland, The Food Hub groothandel en Valdibella, een coöperatie van biologische boeren. De medewerkers van de winkel worden via een inschakelingscontract opgeleid bij The Food Hub.

Een deel van de groenten die ze kweken, worden verwerkt in hun restaurants. Logisch dus dat we er ook gaan lunchen om dit te proeven! BelMundo is het restaurant van Groot Eiland in de gerenoveerde brouwerij van BelVue. Je hebt de keuze tussen het dagmenu, de veggie dagschotel, de pasta bolognaise,  de seizoenssalade of de veggie salade. Hierbij krijg je 2 drankjes. Bij inschrijving zullen we je naar je keuze vragen.

I.s.m. Fret & verzet

Prijzen

15 euro

Inschrijven via:
Carla Dejonghe
carla.dejonghe@parlement.brussels

Sluit Mijn Willemsfonds