Menu
Sluit zoekveld

Waarmee kunnen wij je van dienst zijn?

Wie zoekt die vindt.

Over Tussen de soep en de feiten: Julie Van Garrse

Tussen de soep en de feiten: Julie Van Garrse

Julie Van Garrse over gender(on)gelijkheid in de publieke ruimte

Waar zijn de meisjes? Kunnen jongens zichzelf zijn op straat? En zijn de Brusselse straten LGBTQIA+-vriendelijk? Julie Van Garsse (ZIJkant) vertelt over (on)gelijkheid in de publieke ruimte, deelt ervaringen en aanbevelingen van de Brusselse deelneemsters aan ‘Girls Make /Play The City’ en gaat met het publiek in gesprek over hoe een gendervriendelijke stad eruit moet zien. Een brandend actueel topic in aanloop naar de Internationale Vrouwendag op vrijdag 8 maart. 

Over Girls Make /Play The City

Hangjongens zie je overal, maar vanaf negenjarige leeftijd verdwijnen meisjes in sneltempo uit de publieke ruimte. ZIJkant en Wetopia onderzochten met ‘Girls Make /Play The City’ wat meisjes nodig hebben. Ze brachten jonge vrouwen uit heel verschillende werelden samen rond een plek die ze delen. Samen herdachten ze de stad, zodat vrouwen, maar ook mannen, kinderen en ouderen, zich er thuis voelen. Enkele ideeën zetten ze reeds om in de praktijk.

Over Julie Van Garsse

Julie Van Garsse werkt vanuit ZIJkant vzw, de progressieve vrouwenbeweging, aan een meer gendergelijke samenleving. De organisatie zet zich onder andere in voor equal pay, de strijd tegen (seksueel) geweld en inclusieve openbare ruimte.

Prijzen

Gratis.

Inschrijven is niet noodzakelijk.

Sluit Mijn Willemsfonds