Menu
Sluit zoekveld

Waarmee kunnen wij je van dienst zijn?

Wie zoekt die vindt.

Over Geleid bezoek aan de Vanhaerents Art Collection

Geleid bezoek aan de Vanhaerents Art Collection

Willemsfonds Woluwe brengt op donderdag 7 maart 2024 een geleid bezoek aan de private kunstverzameling van voormalig bouwondernemer Walter Vanhaertens. De Vanhaerents Art Collection is een hedendaagse familiale kunstverzameling die bestaat uit werken van het einde van de jaren 1970 tot vandaag. Het gaat van internationaal gevestigde waarden (Andy Warhol, Cindy Sherman, Barbara Krüger, Jenny Holzer, Allan McCollum…) tot beloftevolle jonge kunstenaars (Matthew Barney, Ugo Rondinone, Tom Sachs, Thomas Demand…). Artiesten wiens werk een sleutelrol speelt in de collectie: Bruce Nauman, James Lee Byars, Christopher Wool, Jeff Koons, Takashi Murakami, Paul McCarthy, Bill Viola, Cindy Sherman, Ugo Rondinone... Ook het kader, een monumentaal industrieel pand uit 1926 aan het uiteinde van de Anneessensstraat, is een bezoek op zich waard.

Deze keer zijn er twee tentoonstellingen: 'VIEWING DEPOT EXH#02' en de aanvullende expositie 'SPOTLIGHT’.

VIEWING DEPOT EX#02 toont iconische werken van gevierde kunstenaars als Rudolf Stingel, Lorna Simpson, Bruce Nauman en Jason Rhoades. De presentatie confronteert verschillend werk en onthult zo interessante invalshoeken waar materialiteit en thema's zoals identiteit, consumentisme, urbanisme, representatie en politieke kwesties elkaar ontmoeten en verder worden verkend. Deze expo wordt aangevuld met werk van opkomende en relatief nieuwe kunstenaars, van wie sommigen nog nooit eerder in België tentoongesteld zijn, zoals Korakrit Arunanondchai, Anne Imhof en Marguerite Humeau, van wie de oeuvres actuele mondiale kwesties aanpakken.

SPOTLIGHT is een aanvullende tentoonstelling binnen de hoofdtentoonstelling VIEWING DEPOT EX#02 die het werk belicht van kunstenaars van kleur. Ook de kunstwereld werd zich bewust van haar tekortkomingen en gebreken. De geschiedenis is gedomineerd door blankheid. Een andere aanpak werd aangemoedigd die zich vertaalde in een grotere zichtbaarheid van werk van hedendaagse kunstenaars van kleur op expo’s en beurzen om een meer inclusieve dialoog voort te zetten. De VanhaerentsArtCollection wil bijdragen aan die dialoog en maakte een selectie van werken van nieuwe en gevestigde kunstenaars om deze kwestie aan te pakken en kunst in al haar diversiteit te vieren.

Na de rondleiding in de VanhaerentsArtCollection gaan we iets eten “In ’t Spinnekopke” (vlakbij op het Bloemenhofplein). Neem een kijkje op de menukaart en laat ons weten of we voor jou ook een plaatsje moeten reserveren. Iedereen bestelt zelf en betaal wat hij/zij consumeert. 😊

Prijzen

10 euro voor leden / 14 euro voor niet-leden

Inschrijven via:
Carla Dejonghe
carla.dejonghe@parlement.brussels

Sluit Mijn Willemsfonds