Menu
Sluit zoekveld

Waarmee kunnen wij je van dienst zijn?

Wie zoekt die vindt.

Over Daguitstap naar Eben-Emael en Val-Dieu

Daguitstap naar Eben-Emael en Val-Dieu

Stipt om 08u00 vertrekt onze autocar richting Eben-Emael voor een geleid bezoek aan het Fort, een fortificatie gebouwd in de jaren 1930 als onderdeel van de Belgische verdedigingslinie. Tijdens de Tweede Wereldoorlog was het fort het toneel van een belangrijke militaire operatie in mei 1940, toen Duitse troepen erin slaagden het te veroveren met behulp van speciale eenheden en parachutisten. Het Fort Eben-Emael was strategisch gelegen aan het Albertkanaal en de Maas en werd beschouwd als een van de modernste en meest imposante verdedigingswerken van die tijd. De Duitse aanval op het fort was een cruciaal onderdeel van de invasie van België en Frankrijk in 1940.
Bij aankomst voorzien we een rondleiding in de historische site en het museum.

Ons middagmaal gebruiken we bij Moeder de Gans in Teuven. Het restaurant staat bekend om zijn gastronomische keuken en gezellige sfeer.

Na de lunch bezoeken we de cisterciënzerabdij van Val-Dieu in Aubel. Het is een van de zeldzame abdijen die de Franse Revolutie heeft overleefd en werd in 1216 gesticht. Tijdens de Franse Revolutie werd de abdij geconfisqueerd, maar in de 19de eeuw werd het opnieuw een abdij.
Vandaag de dag staat de Abdij Val-Dieu bekend om zijn brouwerij, waar het bekende Val-Dieu-bier wordt gebrouwen. Hier krijgen we een rondleiding, die de geschiedenis en het religieuze erfgoed van de abdij belicht.

Inschrijven
: kan enkel door storting van het overeenkomende bedrag op rek. BE69 3350 5009 4078 van het WF Sint-Truiden.

Samenkomst: vanaf 7u45 op Begijnhofparking Sint-Truiden
Vertrek: om 8u00 stipt – Einde:  ± 19u00
Prijs: € 75,- (leden) - € 90,- (niet-leden) - lunch inbegrepen
Inschrijven vóór 7 juni 2024.

Aanmelden

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.

Prijzen

Ticket Prijs
Deelnameprijs leden € 75,00
Deelnameprijs niet-leden € 90,00

Meer info nodig? Contacteer:
Yvette CORDIE,

sint-truiden@willemsfonds.be

Sluit Mijn Willemsfonds