Menu
Sluit zoekveld

Waarmee kunnen wij je van dienst zijn?

Wie zoekt die vindt.

Over Schwalbe-lezing in Sint-Agatha-Berchem

Schwalbe-lezing in Sint-Agatha-Berchem

De nazidictatuur verdeelde onze samenleving en dus ook het voetbal. De ideologische tegenstellingen hadden ook een impact in het voetbal: tijdens de oorlogsjaren was er sprake van collaboratie, verzet en slachtoffers van de Holocaust.

Toch lag het spel niet stil en dat was een bewuste tactiek van de Duitse bezetter: de competities werden verdergezet op voorwaarde dat die geen bron werden van verzet. Er werd heel veel gevoetbald, de populariteit van het voetbal kende een enorme boost tijdens de oorlog. Brood en spelen, ook toen. De lezing behandelt wat er zich binnen het Belgische voetbal afspeelde, gaat verder in op de Belgische voetballers die in Duitse teams speelden, en vertelt het tragische lot van Joodse spelers die naar Auschwitz-Birkenau werden getransporteerd.

Wil je meer weten over de impact van het fascisme op het voetbal tijdens de Tweede Wereldoorlog? Kom naar de lezing van Kurt Deswert, auteur van het boek 'Schwalbe. Het vergeten verhaal van het Belgisch voetbal tijdens WO II'.

Prijzen

Ticket Prijs
Gratis deelname Gratis

Inschrijven via:
Ilse Carlé
ilsecarle@hotmail.com

Sluit Mijn Willemsfonds