Menu
Sluit zoekveld

Waarmee kunnen wij je van dienst zijn?

Wie zoekt die vindt.

Over VOLZET - Stadsbezoek aan Rijsel

VOLZET - Stadsbezoek aan Rijsel

Na Rotterdam verleden jaar, gaan we dit jaar een bezoek brengen aan de stad Rijsel. Je kunt er meerdere gebouwen uit verschillende stijlen en periodes bewonderen.

Het geleide bezoek te voet met onze gids duurt ongeveer 2 uur en start om 14 uur aan het Paleis van Rihour (Place Rihour), de vroegere residentie van de Bourgondische vorsten. Dit laat ons toe om de oudere wijken van Rijsel te ontdekken, alsook de schoonheid van deze levendige en gastvrije stad te waarderen, die ook wel klein Parijs wordt genoemd.

De gids zal ons vervolgens meenemen naar de oude Beurs, le rang du Beauregard (typische huizen in het centrum) en de kathedraal (Notre-Dame de la Treille). Na een rondtocht waar je een overzicht krijgt van de architecturale aspecten van de stad, eindigt het bezoek naast het "Hospice Comtesse" (ziekenhuis), een emblematisch erfgoed. Deze muren huisvesten het Museum voor Kunst en Geschiedenis van de stad.

Een groep zal met de trein naar Lille reizen (TGV heen om 10u17 in Brussel-Zuid en om 20u09 terug in Lille) - wil je mee deze daguitstap doen met de trein, vraag er dan even naar bij Denise.

Prijzen

Ticket Prijs
Leden € 15,00
Niet-leden € 18,00

Meer info nodig of inschrijven? Contacteer:
Denise Vergeylen
denise.vergeylen@telenet.be 

Sluit Mijn Willemsfonds