Menu
Sluit zoekveld

Waarmee kunnen wij je van dienst zijn?

Wie zoekt die vindt.

Over De allereerste Jan Frans Willemsviering in Gent!

De allereerste Jan Frans Willemsviering in Gent!

Dit jaar zijn we verheugd om jullie samen met Willemsfonds Gent uit te nodigen voor een bijzondere gebeurtenis: de allereerste Jan Frans Willemsviering in Gent! Op 22 juni verwelkomen we jullie graag in de foyer van NT Gent om samen de erfenis van Jan Frans Willems te vieren op een manier die net zo dynamisch en inspirerend is als de stad zelf.
Jan Frans Willems, een van de meest invloedrijke figuren in de Vlaamse literatuur en cultuur, verdient een eerbetoon dat zijn nalatenschap recht doet. Daarom hebben we besloten om deze viering naar Gent te brengen, een stad die een belangrijke rol speelde in het leven en werk van Willems. Tijdens deze gelegenheid zullen we samenkomen om zijn bijdragen te herdenken en te vieren, en om zijn idealen met betrekking tot de Nederlandse taal en het volksbewustzijn te eren. Het wordt een dag vol inspiratie, reflectie en gemeenschap, waar we zijn gedachtegoed koesteren en voortzetten.
Maar dat is nog niet alles! Naast een warm welkom en een mooie bloemenhulde door Chantal Couck, de voorzitter van WF Gent, bieden we ook een podium aan jong talent. We geven hen de kans om te schitteren en hun creativiteit te tonen. Na de receptie kunnen jullie genieten van een heerlijk koud buffet.
Na de lunch kunnen deelnemers aansluiten voor een begeleide theaterwandeling in de Gentse kuip, georganiseerd in het teken van Jan Frans Willems. Het wordt een dag vol verrassingen en ontdekkingen, waar we samen kunnen genieten van wat de toekomst te bieden heeft.

Programma

• 10u30: welkom op het balkon van het NTGent, Sint-Baafsplein, Gent, door Chantal Couck, voorzitter WF Gent, gevolgd door een korte speech door de schepen van cultuur (ov), met daarna bloemenhulde bij het standbeeld Jan Frans Willems op het Sint-Baafsplein, Gent
• 11u: Muziek Aarde aan Daan
• 12u: tijdens het concert heffen we het glas, met aansluitend een lunch
• 14u: geleide theaterwandeling in de Gentse kuip rond Jan Frans Willems door Luc De Schaepmeester, Willemsfondslid

Menu

Buffet met gepocheerde zalmfilet, tomaat-garnaal, gevuld eitje met tuinkruiden, perzik met krab, scampi, beenham met asperge, fricandeau, kippenboutje, aardappelsalade, gemengde salade en biologisch zadenbrood. Er is ook een vegetarisch alternatief beschikbaar.

Vervoer

Je kunt parkeren in parkeergarage Vrijdagmarkt, Gent. Vanaf daar is het vijf minuten lopen naar NTGent. 
Diverse bus- en tramhaltes bevinden zich op minder dan tien minuten loopafstand van het theatergebouw. Plan je reis via de routeplanner op delijn.be.

Inschrijvingen

Bij voorkeur inschrijven online of per e-mail bij Pascale Braeckman via info@willemsfonds.be of op het mobiele nummer 0497 58 54 93.
Graag ten laatste inschrijven op vrijdag 14 juni 2024. Geef ook je keuze van het programma door! Inschrijving is pas definitief na betaling van het verschuldigde bedrag op rekeningnummer BE39 0010 2817 2819 van Willemsfonds vzw, met vermelding van het aantal personen en de gekozen formule.

Aanmelden

Je kunt je nog aanmelden. Kom je ook?

Ja, ik wil mezelf aanmelden

Prijzen

Ticket Prijs
Deelnameprijs leden: enkel bloemenhulde, viering en receptie € 15,00
Deelnameprijs leden: formule 1 volledig programma: viering, receptie, lunch en theaterwandeling € 55,00
Deelnameprijs leden: formule 2 enkel voormiddagprogramma: viering, receptie en lunch € 50,00
Deelnameprijs sympathisanten: bloemenhulde, viering en receptie € 18,00
Deelnameprijs sympathisanten: formule 1 volledig programma: viering, receptie, lunch en theaterwandeling € 60,00
Deelnameprijs sympathisanten: formule 2 enkel voormiddagprogramma: viering, receptie en lunch € 55,00

Meer info?
Stuur een mail naar pascale.braeckman@willemsfonds.be of bel 09-224 10 75

Sluit Mijn Willemsfonds