Menu
Sluit zoekveld

Waarmee kunnen wij je van dienst zijn?

Wie zoekt die vindt.

Over Vers fruit

Vers fruit

Op 13 juni gaat een tweede editie door van Vers Fruit. Kom nieuw, vers literair talent ontdekken tijdens een avond vol poëzie en muziek. Drie dichters verrassen je met hun vernieuwende stem, aangevuld met muziek door Lucas Schreel.

Uschi Cop schrijft scherpe en zintuiglijke proza over thema’s zoals klimaatverandering, rouw, feminisme, cultuur, kunst en intimiteit. Ze treedt op, schrijft columns, zetelt in de jury van de Herman De Coninckprijs en in 2023 gaf ze haar eerste bundel uit "Zwaktebod".

Yousra Llouh was de jongste van de vijf finalisten voor het Brusselse stadsdichterschap. Een jonge, idealistische dichtster, wiens poëzie en columns sterk sociaal geëngageerd zijn.

Tijl Nuyts gaf reeds verschillende sterke dichtbundels uit en won de voorbije jaren ook talrijke literatuurprijzen. NRC vatte zijn werk samen als: "de taal van Nuyts loopt over van taalplezier, en lijkt soms op te flakkeren van de pagina, zoals de verinnerlijkte stadsverlichting die hij beschrijft (...) met levendige beschrijvingen een boeiend portret van Brussel, een stad die van botsende talen, religies en idealen in Vervoersbewijzen op barsten staat (...) een begenadigd en intrigerend dichter."

Vers_Fruit_2024_Post_2

Een organisatie van de Bib Laken, GC Nekkersdal, Replica Bookshop en Willemsfonds Kanal

Prijzen

Ticket Prijs
Gratis deelname Gratis

Inschrijven is niet noodzakelijk.

Heb je meer info nodig? Contacteer:
info@nekkersdal.be

Sluit Mijn Willemsfonds