Menu
Sluit zoekveld

Waarmee kunnen wij je van dienst zijn?

Wie zoekt die vindt.

Over Havengebied Gent en Zonneberg Zelzate

Havengebied Gent en Zonneberg Zelzate

Duurzaamheid in Gent en Zelzate

De Gentse haven is 4.500 hectare groot, heeft 27 kilometer kade en 130 kilometer spoorweg. Ze is 17 kilometer landinwaarts gelegen en op een paar uur varen van de Noordzee. Dat biedt de mogelijkheid om vele kilometers en uren vrachtvervoer over de weg naar het hinterland te besparen.

De Zonneberg is het grootste park voor zonne-energie in de Benelux. Op initiatief van enkele privépartners kreeg de voormalige Kuhlmann-site in de provincie Oost-Vlaanderen in 2010 een ecologische bestemming. De Zonneberg haalt 100% groene stroom uit de gratis energie van de zon. Speciaal is dat de bewoners en geïnteresseerden mee participeren aan het project. Ook worden er  educatieve projecten rond hernieuwbare energie ontwikkeld. De Zonneberg belichaamt een nieuwe manier van denken en van duurzaamheid voor de volgende generaties.

Prijs

Leden van het Willemsfonds betalen slechts 53 euro per persoon. Niet-leden kunnen mee aan de prijs van 58 euro per persoon. Inkome en gids, verzekeringen, koffie met ontbijtkoek ' morgens en de lunch zijn in de prijs inbegrepen.

Praktisch

We vertrekken om 7u45 aan het Cultureel Centrum van Leopoldsburg.

Aanmelden

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.

Prijzen

Ticket Prijs
Deelnameprijs niet-leden € 58,00

Meer info nodig? Contacteer:
Willy Matthijs
leopoldsburg@willemsfonds.be
011-34 26 42

Sluit Mijn Willemsfonds