Menu
Sluit zoekveld

Waarmee kunnen wij je van dienst zijn?

Wie zoekt die vindt.

Over Garnaalfeesten

Garnaalfeesten

Op zaterdag 29 juni en zondag 30 juni  gaan we voor een 2-daagse naar Westende/Oostduinkerke waar dan de garnaalfeesten plaatsvinden.

Sinds 1950 staat het laatste weekend van juni in Oostduinkerke in het teken van de Garnaalfeesten. Het evenement is bedoeld als een jaarlijkse ode aan de zee in het algemeen en de garnaalvissers in het bijzonder. Oostduinkerke is namelijk de enige kustgemeente ter wereld waar tot op vandaag garnalen te paard worden gevangen.

De dagindeling is als volgt:

-09:00u samenkomst op de parking van Carrefour ter hoogte van de Pizzahut waar we gezamenlijk met eigen vervoer vertrekken naar Westende waar onze slaapgelegenheid is. Apparthotel De Wielingen, Irislaan 38 Westende.  Daar kunnen we gratis parkeren. Aankomst +/- 11:00u

-Van daar uit nemen we de kusttram naar Oostduinkerke waar we kunnen rondkuieren op de Folkloremarkt over de visserij en oude ambachten. Daar worden  allerlei lekkernijen te koop aangeboden rond de garnaal. Bij de stand van de Orde van de Paardevisser wordt dan Paardenvisserssoep bereid en verkocht. Op het strand is er een wedstrijd garnalen vissen te paard.

-'s avonds nemen we de kusttram terug richting Westende naar ons hotel waar we ons kunnen verfrissen om daarna in restaurant "Villa Marie Joseph" ons avondeten te nemen. Een 3-gangenmenu met aangepaste wijnen. Je hebt keuze uit 5 voorgerechten en 4 hoofdgerechten en een dessert naar keuze van de kaart. Voor ieder wat Willems dus !  ;)

-zondag 10:00u: super-ontbijt in Brasserie 't Pleintje

-na het ontbijt nemen we de kusttram terug naar Oostduinkerke waar nog tal van activiteiten zijn en in de namiddag vertrekt de Garnaalstoet met Mieke Garnaal en haar eredames.

Deelnameprijs per persoon voor overnachting, ontbijt en diner met aangepaste wijnen:  WF-leden: €110    Niet-leden: €115

Inschrijven: verhulst_co@hotmail.com   OF  0475/66.33.48

betaling op Willemsfonds Schoten €88 8002 1828 5141

Inschrijven

Sorry, de inschrijvingsperiode is voorbij.

Prijzen

Meer info nodig? Contacteer:
Luc Verhulst
schotenvoorkempen@willemsfonds.be
0475-66 33 48

Sluit Mijn Willemsfonds