Menu
Sluit zoekveld

Waarmee kunnen wij je van dienst zijn?

Wie zoekt die vindt.

Over Daens De Musical

Daens De Musical

Ga naar Daens de musical met Willemsfonds Provinciaal Verbond Antwerpen! Inschrijven voor 25 maart 2020!

Het Verhaal

De musical Daens neemt ons mee terug naar het Aalst van 1888. De bevolking werkt er onder erbarmelijke omstandigheden in de textielfabrieken: ze worden misbruikt en uitgebuit door de rijke fabrieksdirecteuren.

Zo is de situatie die priester Adolf Daens (Peter Van de Velde), na een conflict met Bisschop Stillemans (Jo De Meyere), aantreft wanneer hij terugkeert in zijn geboortestad Aalst.

De plaatselijke industrieel heeft de helft van zijn arbeiders ontslagen en wordt gesteund door de voorzitter van de Katholieke Partij. 

Daens verzet zich tegen deze ontslagen en tegen de wantoestanden in de textielfabrieken.

In zijn strijd krijgt Daens de steun van Nette ( Free Souffriau), pas zeventien maar al kostwinner voor haar hele gezin. Ook de liberalen en de socialisten kiezen de kant van het volk. Eén van die socialisten is Jan De Meeter (Jelle Cleymans). Te midden van de sociale onrust en de barre levensomstandigheden ontstaat er een verboden liefde tussen het katholieke meisje en de doorwinterde socialist.

Praktische informatie:

Deelnameprijs leden: 63 euro, niet-leden 68 euro.
Deelnameprijs is inclusief busvervoer. De bus, die wordt ingelegd, vertrekt in Dessel en heeft 2 tussenstops in Turnhout en Antwerpen. De definitieve timing wordt later gecommuniceerd.

Inschrijven

Sorry, de inschrijvingsperiode is voorbij.

Prijzen

Ticket Prijs
Deelnameprijs leden € 63,00
Deelnameprijs niet-leden € 68,00

Meer info nodig? Contacteer:
Yarrid Dhooghe
yarrid.dhooghe@willemsfonds.be
0497-58 54 91

Sluit Mijn Willemsfonds