Menu
Sluit zoekveld

Waarmee kunnen wij je van dienst zijn?

Wie zoekt die vindt.

Over Lezing over MISDAAD - André Roosen, Hoofdinspecteur Bijzondere Specialisatie - Crime Scene Investigation

Lezing over MISDAAD - André Roosen, Hoofdinspecteur Bijzondere Specialisatie - Crime Scene Investigation

De mens is slecht, altijd geweest en dit zal altijd zo blijven zei Machiavelli. De wet, wat op zich een uiting van de zwakte van de mens en van de menselijke moraal is, zal dus steeds overtreden worden, meestal gematigd, soms extreem. Wanneer de mens zijn hand heft tegen zijn medemens dient de maatschappij op te treden. Dergelijke misdadigers dienen gevat te worden om de samenleving te beschermen. Maar ook verdachten hebben rechten. Moordenaars worden door een volksjury berecht. Een ingewikkelde procedure waar een groot onderzoek aan vooraf gaat.

André Roosen stapt na een 7-jarige carrière bij Tenneco Belgium (Monroe Sint Truiden) als respectievelijk Chrome Plating Engineer en Chemical Operations Leader over naar de toenmalige Gerechtelijke Politie bij het Parket, afdeling Laboratorium Technische en Wetenschappelijke Politie.

Bij de politiehervorming werd deze dienst een directie binnen de Federale Politie en omgedoopt tot Federale Gerechtelijke Politie waar hij de titel van Hoofdinspecteur Bijzondere Specialisatie meekreeg. Voorts maakt hij deel uit van de pool Disaster Victim Identification die wordt ingezet bij ondermeer rampen met als doel slachtoffers te identificeren. In de hoedanigheid van 'Fingerprint Specialist' maakte hij deel uit van 'Operation Asian Earthquake' die op 1/1/2005 afreisde naar Thailand om er mee te helpen aan de identificatie van de slachtoffers van de tsunami. In 2010 werd hij geselecteerd voor een lesopdracht aan de Nationale Politieschool in Oeganda. Bij de aanslagen in Zaventem en Maelbeeck van 22 maart 2016 vervulde hij verschillende functies bij het Disaster Victim Identification en dit zowel in de Ante Mortem als Post Mortem keten. Momenteel is hij werkzaam bij Federale Gerechtelijke Politie Limburg en is docent aan de Politieschool te Brussel alsook gastdocent aan het PLOT (Provincie Limburg Opleiding en Training) in Genk. In deze lezingenreeks zullen onze drie deskundige sprekers van uit hun eigen ervaring vertellen.

De lezingen vinden telkens plaats om 20.00u in de zaal van het Gerechtshof, Vrijthof 2, Tongeren - Inkom Gratis!

Inschrijven

Sorry, de inschrijvingsperiode is voorbij.

Prijzen

Ticket Prijs
Deelnameprijs leden Gratis
Deelnameprijs niet-leden Gratis

Meer info nodig? Contacteer:
Lutgart Voets
tongeren@willemsfonds.be
0472 69 33 81

Deel met anderen

Sluit Mijn Willemsfonds