Menu
Sluit zoekveld

Waarmee kunnen wij je van dienst zijn?

Wie zoekt die vindt.

Over Lezing over MISDAAD - Prof. Dr. Werner Jacobs ‘It's elementary my dear Watson’.

Lezing over MISDAAD - Prof. Dr. Werner Jacobs ‘It's elementary my dear Watson’.

De mens is slecht, altijd geweest en dit zal altijd zo blijven zei Machiavelli. De wet, wat op zich een uiting van de zwakte van de mens en van de menselijke moraal is, zal dus steeds overtreden worden, meestal gematigd, soms extreem. Wanneer de mens zijn hand heft tegen zijn medemens dient de maatschappij op te treden. Dergelijke misdadigers dienen gevat te worden om de samenleving te beschermen. Maar ook verdachten hebben rechten. Moordenaars worden door een volksjury berecht. Een ingewikkelde procedure waar een groot onderzoek aan vooraf gaat. Onze drie sprekers zijn deskundigen en zullen van uit hun eigen ervaring vertellen.

Prof. dr. Werner Jacobs is als forensisch patholoog/wetsdokter verbonden aan het Universitair Ziekenhuis Antwerpen en het Militair Hospitaal Koningin Astrid. In zijn 20-jarige loopbaan als wetsdokter onderzocht hij meer dan 5.000 verdachte en gewelddadige overlijdens. Hij was betrokken bij het onderzoek van enkele van de meest spraakmakende strafzaken van de afgelopen jaren (Hans Van Themsche, Kim De Gelder, Ronald Janssen, Jonathan Jacob, Poldermoorden, ...) en getuigde in meer dan 300 assisenzaken. Hij was betrokken bij het forensisch onderzoek naar massagraven in ex-Joegoslavië en Rwanda.

Hij schreef meer dan 50 wetenschappelijke artikels over pathologie en gerechtelijke geneeskunde, is medeauteur van het 'Handboek Forensisch Onderzoek' (Politeia) en schreef twee semi-fictie boeken over het werk en leven van de wetsdokter ('Dagboek van een wetsdokter' (Van Halewyck) en 'De doden praten’ (Manteau).

De lezing vindt plaats om 20.00u in de gerechtszaal op het Vrijthof 2, Tongeren.
Inkom Gratis!

Inschrijven

Sorry, de inschrijvingsperiode is voorbij.

Prijzen

Ticket Prijs
Deelnameprijs leden Gratis
Deelnameprijs niet-leden Gratis

Meer info nodig? Contacteer:
Lutgart Voets
tongeren@willemsfonds.be
0472 69 33 81

Deel met anderen

Sluit Mijn Willemsfonds