Menu
Sluit zoekveld

Waarmee kunnen wij je van dienst zijn?

Wie zoekt die vindt.

Bach Academie

Organum en de Bach Academie Alden Biesen

Vzw Organum breng het historisch Van Peteghem-orgel – een authentiek Vlaams rococo-orgel  - tot leven tijdens betekenisvolle, verrassende concerten. Hiervoor worden hoog aangeschreven organisten uitgenodigd, representatief voor de Europese orgelcultuur. Bovendien gaan ze de dialoog tussen het orgel en andere instrumenten, zangers, dansers en acteurs niet uit de weg.

Daarnaast organiseren ze regelmatig concertprojecten rond de grote oratoria en passionen van o.a. J.S.Bach , G.F.Händel en zelfs W.A.Mozart. Hiervoor is de Bach Academie Alden Biesen opgericht. Het Van Peteghem-orgel wordt stelselmatig in de programmatie opgenomen.

Met de Bach Academie, feitelijk het ‘hofensemble’ van Alden Biesen, brengt vzw Organum niet alleen de historische, 18de eeuwse traditie van muziekuitvoeringen in balijen en kastelen van de Duitse Ridderorde weer tot leven, ze creëert ook een nieuwe concertervaring m.b.t. barokmuziek waarbij oude en nieuwe muziek, evenals jong talent en gevestigde waarden, een gewaardeerde plaats krijgen. Een stijlgetrouwe uitvoeringspraktijk (kwaliteitsvolle concerten), de overdracht van kennis en vaardigheden (masterclasses, zomeracademie), aandacht voor nieuwe muziek (compositieopdrachten en creaties) en vooral ook de participatie van het publiek zijn belangrijke aandachtspunten. Leuk weetje: het koor en het orkest staan onder leiding van Luc Ponet, bestuurslid bij Willemsfonds Tongeren.

Vaste waarden in het jaarprogramma

 • Passieconcert op Palmzondag en Goede Vrijdag
  Met alternerend de passionen van J.S. Bach of andere passende oratoria uit de 18de eeuw.
 • Zomeracademie, elk jaar van 11 tot 15 augustus
  Deze academie richt zich tot organisten, (koor-)zangers en instrumentalisten (barokinstrumenten). Internationaal vermaarde docenten staan in voor masterclasses, lezingen en concerten. Ze worden bijgestaan door diverse coaches voor individuele trainingen, instrumentaal en vocaal. Daarnaast krijgen de deelnemers meerdere podiumkansen.
 • BarokFest op de eerste zondag van oktober
  Van dageraad tot schemering volgen barokconcerten elkaar op doorheen het park en in de monumentale ruimtes van de gebouwen van Alden Biesen.
 • Kerstconcert op de zaterdag voor Kerstmis
  Cantates van Bach en tijdgenoten, het Weihnachts-oratorium, …
 • Barokopera, midden mei, tweejaarlijks vanaf 2019

Waar?

kerk van de Landcommanderij Alden Biesen
Kasteelstraat 6, Bilzen

Meer info?

info@organum-aldenbiesen.be
www.organum-aldenbiesen.be

Willemsfondsvoordeel

Op heel wat concerten krijg je op vertoon van je lidkaart € 2 korting! Op www.organum-aldenbiesen.be ontdek je voor welke concerten deze korting geldt. 

Sluit Mijn Willemsfonds