Menu
Sluit zoekveld

Waarmee kunnen wij je van dienst zijn?

Wie zoekt die vindt.

Uit Mechelen

Over het Willemsfonds

Hou je van vrijheid en heb je een hekel aan vooroordelen? Ben je nieuwsgierig, alert, onbevangen en kritisch? Wil je samen met anderen cultuur in de ruimste zin van het woord ervaren? Dan is het Willemsfonds iets voor jou! Een culturele organisatie met meer dan 160 jaar ervaring. Beter kan je niet zitten.

Onze Mechelse afdeling zag het levenslicht in 1874 - de zesde na de stichting van de afdelingen Gent, Antwerpen, Lier, Brugge en Brussel - en na ondrbrekingen tijdens de Eerste en de Tweede Wereldoorlog, kende de Mechelse vereniging een nieuwe doorstart in 1977.

De core-business van het Willemsfonds Mechelen in de voorbije 40 jaar was en is om vanuit een vrijzinnig-humanistische visie via cultuurbeleving in de meest ruime betekenis, een meerwaarde te bieden aan ieder die hiervoor open staat en hieraan wil deelnemen, én dus, om verbindend te zijn in onze steeds complexer wordende maatschappij.

We verwezenlijken dit door regelmatig boekvoorstellingen, lezingen en bezoeken aan te bieden. Sinds een vier-tal jaar organiseert onze afdeling voor alle leden van het Willemsfonds één, soms twee maal per jaar een vijfdaagse cultuurreis. Rome, Kakau en Wenen stonden al op het programma.

Auteur: Francois Van Der Jeugd

Hoe kan ik lid worden va het Willemsfonds Mechelen?

Dat kan door 15 euro te storten op rekeningnummer BE39 0010 2817 2819 van Willemsfonds vzw, Vrijdagmarkt 24-25, 9000 Gent met vermelding: nieuw lid WF Mechelen. Een koppel betaalt slechts 18 euro op jaarbasis. En voor elk bijkomend gezinslid bedraagt het lidgeld slechts 3 euro op jaarbasis!

Sluit Mijn Willemsfonds