Menu
Sluit zoekveld

Waarmee kunnen wij je van dienst zijn?

Wie zoekt die vindt.

Berichten geschreven door Pascale Braeckman

Blog

 1. Willemsfonds Geraardsbergen heeft maar liefst €4.750 opgehaald voor vzw Stop Armoede!

  14 May 2024 by Pascale Braeckman

  Met een sterke focus op inclusie en diversiteit, integreert voorzitter Jimmy Godaert van de afdeling culturele evenementen naadloos met sociale doelen, waarbij de opbrengst wordt ingezet ter ondersteuning van deze doelen.

  Show complete post
 2. Ampersand afl. 8 'LUST' is compleet!

  11 Apr 2024 by Pascale Braeckman

  Na onze overvloedige Ampersand-editie vervolgen we onze reis met een thema dat de literaire wereld al eeuwenlang doordringt: 'LUST'. Passend bij de grillen van april belooft de avond van 18 april een betoverend schouwspel te worden, waarin taal, geluid en beeld elkaar innig zullen omarmen en strelen, alsof de vlammen van jouw literaire verlangens eeuwig zullen branden.

  Tags:

  Show complete post
 3. Help ons ons 175-jarig jubileum onvergetelijk te maken!

  02 Apr 2024 by Pascale Braeckman

  Onze geliefde organisatie staat op het punt een mijlpaal te bereiken: ons 175-jarig bestaan. En dat verdient een groots feest. 

  Show complete post
 4. Welkom Els De Geest!

  05 Jan 2024 by Pascale Braeckman

  Sinds afgelopen dinsdag, 2 januari, is Els De Geest de nieuwe directeur bij het Willemsfonds. Voorheen vervulde ze de rol van Head of Research and Evaluation bij Teach for Belgium en heeft ze veertien jaar lang gewerkt bij de Open University.

  Show complete post
 5. 'Tussen morgenzee en avondland' wint De Bronzen Uil 2023

  25 Nov 2023 by Pascale Braeckman

  Het Algemeen-Nederlands Verbond en het Willemsfonds kondigen met genoegen de winnaar van De Bronzen Uil 2023 aan. Ook dit jaar ontdekte de achtkoppige jury, onder leiding van uitgelezen Peter Van den Eede als voorzitter, talenten die hun weg zochten van brons naar goud. Een schrijf- en leestocht die voerde langsheen aangrijpende thema’s als geestelijke vervreemding en lichamelijke ontwrichting.

  Tags:

  Show complete post
 6. Bekendmaking shortlist De Bronzen Uil 2023

  17 Aug 2023 by Pascale Braeckman

  Het Algemeen-Nederlands Verbond en het Willemsfonds kondigen de shortlist van De Bronzen Uil 2023 aan. De achtkoppige  jury, met uitgelezen Peter Van den Eede als voorzitter, selecteerde de volgende zes Nederlandstalige debuutromans.

  Tags:

  Show complete post
 7. Willemsfonds organiseert Nederlandstalige Hip Hop Cypher en rapworkshop ter ere van 50 jaar hiphop

  11 Aug 2023 by Pascale Braeckman

  Vandaag viert de wereldwijde hiphopcultuur haar vijftigjarig bestaan, en ter ere hiervan organiseert het Willemsfonds op 30 september een Nederlandstalige Hip Hop Cypher. 

  Show complete post
 8. Willemsfonds op de Gentse Feesten: een literair avontuur!

  12 Jul 2023 by Pascale Braeckman

  We zijn verheugd om je op de hoogte te brengen van ons enthousiasme en deelname aan de Gentse Feesten 2023! Van 17 t.e.m. 20 juli tekenen we present op 'Zomerlief gaat vreemd', het literaire luik van Trefpunt.

  Show complete post
 9. Een portie cultuur in ruil voor punten?

  03 Jul 2023 by Pascale Braeckman

  Punten sparen telkens wanneer je aan een activiteit van het Willemsfonds deelneemt? Ja zeker! Dat doe je met je eigen UiTPAS die je in heel Vlaanderen en Brussel kan kopen voor maximum 5 euro. Een UiTPAS met kansentarief kan je enkel kopen in de gemeente waar je woont.

  Show complete post
 10. Breng onze voorleescaravan rond in Gent: word chauffeur!

  19 Jun 2023 by Pascale Braeckman

  Team Willemsfonds is opzoek naar een enthousiaste chauffeur die onze caravan veilig en zonder zorgen kan vervoeren naar een locatie in het hart van Gent. Met jouw geldig rijbewijs B en passie voor autorijden, ben jij de perfecte kandidaat om onze caravan te transporteren.

  Show complete post
Sluit Mijn Willemsfonds