Menu
Sluit zoekveld

Waarmee kunnen wij je van dienst zijn?

Wie zoekt die vindt.

Berichten geschreven door Pascale Braeckman

Blog

 1. 'Tussen morgenzee en avondland' wint De Bronzen Uil 2023

  25 Nov 2023 by Pascale Braeckman

  Het Algemeen-Nederlands Verbond en het Willemsfonds kondigen met genoegen de winnaar van De Bronzen Uil 2023 aan. Ook dit jaar ontdekte de achtkoppige jury, onder leiding van uitgelezen Peter Van den Eede als voorzitter, talenten die hun weg zochten van brons naar goud. Een schrijf- en leestocht die voerde langsheen aangrijpende thema’s als geestelijke vervreemding en lichamelijke ontwrichting.

  Tags:

  Show complete post
 2. Bekendmaking shortlist De Bronzen Uil 2023

  17 Aug 2023 by Pascale Braeckman

  Het Algemeen-Nederlands Verbond en het Willemsfonds kondigen de shortlist van De Bronzen Uil 2023 aan. De achtkoppige  jury, met uitgelezen Peter Van den Eede als voorzitter, selecteerde de volgende zes Nederlandstalige debuutromans.

  Tags:

  Show complete post
 3. Willemsfonds organiseert Nederlandstalige Hip Hop Cypher en rapworkshop ter ere van 50 jaar hiphop

  11 Aug 2023 by Pascale Braeckman

  Vandaag viert de wereldwijde hiphopcultuur haar vijftigjarig bestaan, en ter ere hiervan organiseert het Willemsfonds op 30 september een Nederlandstalige Hip Hop Cypher. 

  Show complete post
 4. Willemsfonds op de Gentse Feesten: een literair avontuur!

  12 Jul 2023 by Pascale Braeckman

  We zijn verheugd om je op de hoogte te brengen van ons enthousiasme en deelname aan de Gentse Feesten 2023! Van 17 t.e.m. 20 juli tekenen we present op 'Zomerlief gaat vreemd', het literaire luik van Trefpunt.

  Show complete post
 5. Een portie cultuur in ruil voor punten?

  03 Jul 2023 by Pascale Braeckman

  Punten sparen telkens wanneer je aan een activiteit van het Willemsfonds deelneemt? Ja zeker! Dat doe je met je eigen UiTPAS die je in heel Vlaanderen en Brussel kan kopen voor maximum 5 euro. Een UiTPAS met kansentarief kan je enkel kopen in de gemeente waar je woont.

  Show complete post
 6. Breng onze voorleescaravan rond in Gent: word chauffeur!

  19 Jun 2023 by Pascale Braeckman

  Team Willemsfonds is opzoek naar een enthousiaste chauffeur die onze caravan veilig en zonder zorgen kan vervoeren naar een locatie in het hart van Gent. Met jouw geldig rijbewijs B en passie voor autorijden, ben jij de perfecte kandidaat om onze caravan te transporteren.

  Show complete post
 7. Heb jij al een UiTPAS?

  05 Jun 2023 by Pascale Braeckman

  Op tal van plaatsen kan je een UiTPAS kopen voor maximum 5 euro.  Heb je al een UiTPAS? Fantastisch! Want dan spaar jij immers punten telkens wanneer je aan een activiteit van het Willemsfonds deelneemt.

  Tags:

  Show complete post
 8. Ampersand: 'Literatuur voor iedereen, verhalen van overal'

  19 Jan 2023 by Pascale Braeckman

  Omdat in Vlaanderen literaire diversiteit in de praktijk nog vaak een ijdel begrip blijkt, lanceren diverse organisaties uit de socioculturele sector een nieuw initiatief. De uitnodigende en verbindende krul of Ampersand vormt de basis voor een reeks literaire avonden. Deze zullen in het teken staan van connectie, taalonderzoek en het gesproken woord. Ampersand streeft ernaar om zo divers en verscheiden mogelijk te zijn. Leeftijd, cultuur, gender, verschillen qua podiumervaring… ; àlles wordt zo gemengd mogelijk gehouden.

  Show complete post
 9. 'Spring voorzichtiger om met tussentaal'

  16 Jan 2023 by Pascale Braeckman

  Tussentaal kan men ook omschrijven als Nederlands, dat in Vlaanderen goed bekt tussen pot en pint. Het soort van Nederlands dat Tom Waes gebruikt in de serie “Het verhaal van Vlaanderen”.

  Show complete post
 10. Welkom, Jeanne!

  12 Dec 2022 by Pascale Braeckman

  Mijn naam is Jeanne Verhaegen. Misschien kennen sommige onder jullie me nog als voormalige stagiaire bij het Willemsfonds.

  Show complete post
Sluit Mijn Willemsfonds