500 vrijwilligers zoeken jouw hulp als coach!
Sta je graag met je beide voeten in het veld van het sociaal-cultureel werk? Vind je niets leuker dan 500 vrijwilligers te coachen? Check dan onze vacature en kom binnenkort terecht in een hecht team.
Een dag uit het leven van onze vrijwilligerscoach
- Je komt tussen 8 en 9u aan in een gezellig kantoor in het Lakenmetershuis, hartje Gent. Een warme kop koffie staat op je te wachten en je praat bij met collega’s Ellen, Pascale, Nancy en Yarrid.
- Vervolgens bekijk je je agenda en to do-lijstjes: welke vrijwilligers moet je bellen of mailen? Wat moet je zeker doen vandaag?
- Je bekijkt de checklist van wat er nog moet gebeuren voor het West-Vlaams vrijwilligerscafé komende week. Juist: afdeling Oostende heeft promotiemateriaal besteld. Je pakt dat alvast in. Afdeling Zwevegem heeft een vraag over de vrijwilligersverzekering. Bij Nancy informeer je je over de voorwaarden en werkwijze.
- Ping! Collega Katrien vraagt via chat of je 10 vrijwilligers kunt vinden voor Het Betere Boek. Mannen of vrouwen met spierballen zijn wel handig voor het logistieke werk. Je zoekt in de vrijwilligersdatabank naar vrijwilligers die het niet erg vinden zich in het zweet te werken. Je vindt er 5, maar 2 geven aan niet te kunnen die dag. In samenspraak met Yarrid maak je een vrijwilligersoproep.
- De telefoon gaat. Luc van afdeling Schoten zit met de handen in het haar. Om gemeentelijke subsidies te ontvangen, moet de afdeling minstens één activiteit rond multiculturaliteit organiseren. Je stelt hem gerust en belooft hem via e-mail in contact te brengen met collega Tania, de expert in diversiteit bij het Willemsfonds. Zij zal Luc met veel plezier ondersteunen.
- Na de lunchpauze heb je overleg met je collega coach Pascale. Samen bespreken jullie de nieuwe, soms zeer tijdelijke afdelingen die ontstaan binnen het Willemsfonds. Jullie bekijken hoe het Willemsfonds de vrijwilligers die hierachter zitten het best kan ondersteunen.
- Voor je je werkdag afsluit, vraag je per e-mail bij alle afdelingen de toekomstige activiteiten op, zodat we die publiceren in het volgende nummer van Rechtuit, ons ledenblad.
Als vrijwilligerscoach ben je samen met Pascale het aanspreekpunt van onze vrijwilligers. Je behandelt alle binnenkomende vragen en bekijkt of je die zelf beantwoordt, of doorstuurt naar een collega. Je hoeft niet alles alleen te doen! Onze vrijwilligers genieten van ondersteuning van heel het personeelsteam. Op vraag van collega’s zoek je regelmatig in de databank, die je samen met Pascale en Nancy up to date houdt, naar vrijwilligers voor projecten. Als vrijwilligerscoach zorg jij dat de staf niet werkt vanuit een ivoren toren en steeds weet wat er bij de vrijwilligers leeft. Je vindt het ook niet erg om af een toe ’s avonds of in het weekend te werken.
De beste vrijwilligerscoaches hebben veel talenten en ervaring in huis
- Een drietal jaar (vrijwillige) ervaring in een vrijwilligersorganisatie. Je weet hoe verenigingen werken en weet wat de noden en problemen zijn van vrijwilligers. In je verleden was je dus al vrijwilligerscoach of -coördinator, educatief medewerker, veldwerker, …
- Je bent empathisch, stelt onze vrijwilligers gerust, en waardeert hen. Zij zijn de pot goud van het Willemsfonds! Maar je kan ook tegen een stootje. Een kritische opmerking van een vrijwilliger haalt je niet uit balans. En je weet ook duidelijke grenzen te trekken: je durft nee te zeggen.
- Je bent communicatief helder en administratief zet je graag de puntjes op de i.
- Je hebt minimaal een bachelordiploma of gelijkwaardig door ervaring.
- Je hebt een rijbewijs b, zodat je je soms kan verplaatsen met de Willemsfondsauto.
Willemswatte?
Je komt terecht bij het Willemsfonds, een socio-culturele vrijwilligersvereniging die sterke verhalen vertelt. We houden van de Nederlandse taal en literatuur. Het Betere Boek en De Bronzen Uil zijn onze jaarlijkse hoogtepunten. Maar bovenal zijn we een ontmoetingsplaats waar vrijwilligers en leden genieten van cultuur, bijleren, en interessante ontmoetingen hebben.
Wat heeft het Willemsfonds jou te bieden?
- Een afwisselende functie met veel ruimte voor vrijheid en initiatief
- Een contract van onbepaalde duur, in een halftijdse betrekking (19 uur per week) binnen barema B1c van PC 329.01. Relevante anciënniteit kan worden meegenomen.
- Standplaats is het Lakenmetershuis in Gent, Vrijdagmarkt 24-25, 9000 Gent. Telewerk is na een inwerkperiode mogelijk, maar we verwachten dat je minstens 8 uur per week bij ons op kantoor werkt.
- Een fietsvergoeding of gratis woon-werkverkeer met het openbaar vervoer
- Indiensttreding eind september/begin oktober.
Wat denk je? Een kolfje naar je hand?
Ja?! Mail dan als de bliksem dit sollicitatieformulier naar vacatures@willemsfonds.be. Doe dit ten laatste op donderdag 13 juni 2019. Vragen over de vacature kan je rechtstreeks stellen aan Pascale Braeckman per e-mail (pascale.braeckman@willemsfonds.be) of telefonisch op het nummer 0497 58 54 93.
Na een eerste selectie op basis van de ingezonden kandidaturen, worden maximaal 6 personen uitgenodigd voor een mondeling gesprek. Houd hiervoor maandagavond 24 juni 2019 alvast vrij in je agenda. Bij uitnodiging voor het gesprek, ontvang je ook een kleine opdracht.
Download hier het sollicitatieformulier.
Het Willemsfonds gaat voluit voor gelijke kansen. We selecteren kandidaten op basis van hun schitterende kwaliteiten, passies en vaardigheden.