Menu
Sluit zoekveld

Waarmee kunnen wij je van dienst zijn?

Wie zoekt die vindt.

Over Stabroek

Stabroek is een dorp en gemeente in de Belgische provincie Antwerpen.

De gemeente telt ruim 18.000 inwoners. Stabroek en Hoevenen zijn ouder dan 750 jaar. Beiden zijn van oorsprong polderdorpen. Typische kenmerken zoals akkers, hoeven, kerken en een kasteel vind je bij ons terug. Heel veel restanten uit dit verleden zijn er niet meer, maar wat overgebleven is, is een prachtig stukje erfgoed.

Verder is Stabroek bekend om zijn traditie van "Gansrijden". Dit is een folkloristische activiteit waarbij het de bedoeling is om als ruiter onder een galg door te rijden en de kop van een (diervriendelijk gedoe) gans af te trekken dia aan deze galg hangt. De winnaars (de "koningen") van de deelgemeenten Stabroek en Hoevenen en de omliggende gemeenten, Berendrecht, Zanvliet en Lillo mogen zich nadien aan elkaar meten voor het uiteindelijke keizerschap. Ook in Ekeren is deze traditie enige jaren geleden terug gestart.

Stabroek en haar omgeving beschikken over een aantal fiets- en wandelroutes. De fietsroute "het Ganzenrijderspad" verwijst naar de bovenvermelde traditie. Deze fietsroute loodst de fietser door de Antwerpse polderdorpen Zandvliet, Berendrecht en Stabroek via Kapellen en Putte naar Ossendrecht. Eindeloos fietsplezier vind je in de 12 netwerken van de provincie. Het kasteel Ravenhof is een instap/startpunt voor één van deze netwerken: de Kempische Heide. Daarnaast is de omgeving van het Ravenhof en het Elsenbos ook geschikt voor een stevige wandeling.

Hoe kan ik lid worden via het Willemsfonds Stabroek?

Dat kan door 15 euro te storten op rekeningnummer BE39 0010 2817 2819 van Willemsfonds vzw, Vrijdagmarkt 24-25, 9000 Gent met vermelding: nieuw lid WF Stabroek.

Een Koppel betaalt slechts 18 euro op jaarbasis. En voor elk bijkomend gezinslid bedraagt het lidgeld slechts 3 euro op jaarbasis!

Sluit Mijn Willemsfonds