Menu
Sluit zoekveld

Waarmee kunnen wij je van dienst zijn?

Wie zoekt die vindt.

Kandidaten vrijwilligers werkgroep cultureel ondernemerschap

Cultureel ondernemerschap: ook bij het Willemsfonds komt deze term regelmatig over de lippen. Wat houdt het precies in voor onze vereniging?

Geïnspireerd door onze liberale waarden, zetten we vanaf de beleidsperiode 2021-2025 in op cultureel ondernemerschap. Voor ons betekent cultureel ondernemerschap op een zelfredzame en duurzame manier culturele praktijken ontwikkelen. Het is een attitude die latent aanwezig is binnen het Willemsfonds en die we expliciet op de voorgrond willen plaatsen binnen onze organisatie, bij onze vrijwilligers, personeelsleden en (boven)lokale werkingen.

Wat doet de werkgroep cultureel ondernemerschap?

Door van cultureel ondernemerschap een prioriteit te maken, versterken we aan de ene kant het Willemsfonds als culturele speler en zorgen we ervoor dat we onafhankelijker kunnen werken. Aan de andere kant bieden we op die manier de samenleving de mogelijkheid om optimaal te profiteren van onze culturele werking. Het is onze werkgroep cultureel ondernemerschap die hiertoe initiatieven en praktijken initieert, ontwikkelt en implementeert binnen het Willemsfonds. De opdracht van de werkgroep is tweeledig:

  • Het ontwikkelen van een duurzaam co-creatielab dat nieuwe initiatieven initieert en ruimte creëert om kennis en ervaringen te delen en te komen tot nieuwe culturele producten of diensten die extra inkomsten vergaren.
  • Het verkennen van nieuwe inkomstenbronnen voor het Willemsfonds.

Je hebt een hart voor onze vereniging en wil graag meewerken binnen deze werkgroep?

Je kan het lokale overstijgen en op een overkoepelend niveau meewerken? Je hebt kennis van fondsenwerving en je werkt graag aan concrete initiatieven en acties? Dan ben jij de vrijwilliger die we zoeken!

De werkgroep heeft ondertussen een basiskader uitgewerkt van waaruit er vertrokken zal worden. Het Willemsfonds wil op vijf gebieden werken: 1) de specifieke projecten van het Willemsfonds (Het Betere Boek, De Bronzen Uil, Camping Willems); 2) cultuur & media; 3) bedrijven en industrie: we willen op zoek gaan naar Kmo’s , bedrijven, industrieën, zelfstandigen e.d. die ons gunstig gezind zijn en een duurzame samenwerking willen bestendigen met het WF. Dit kan plaatselijk, regionaal en landelijk zijn. 4) privépersonen en 5) samenwerkingspartners.

Wat bieden wij jou?

• Vanuit jouw engagement het verschil kunnen maken voor de vereniging.
• Een verrijkend netwerk met andere boeiende en inspirerende vrijwilligers.
• Een prikkelende en uitdagende leeromgeving.
• Een professionele ondersteuning en coaching.
• Een reële kostenvergoeding. De onkosten die je maakt om de opdracht uit te voeren, worden terugbetaald door het Willemsfonds.

Stel je kandidaat!

Heb je na het lezen van deze vrijwilligersvacature goesting gekregen om mee te werken aan fondsenwerking? Heb je vooraf nog vragen? Stuur dan een e-mail naar onze vrijwilligerscoach (pascale.braeckman@willemsfonds.be) of onze bestuursvrijwilliger (jeanpierre@jpclement.be).

Sluit Mijn Willemsfonds