Menu
Sluit zoekveld

Waarmee kunnen wij je van dienst zijn?

Wie zoekt die vindt.

Werkgroep Cultureel ondernemerschap

Maak kennis met onze werkgroep cultureel ondernemerschap

Geïnspireerd door onze liberale waarden, zetten we vanaf de beleidsperiode 2021-2025 in op cultureel ondernemerschap. Voor ons betekent cultureel ondernemerschap op een zelfredzame en duurzame manier culturele praktijken ontwikkelen. Het is een attitude die latent aanwezig is binnen het Willemsfonds en die we expliciet op de voorgrond willen plaatsen binnen onze organisatie, bij onze vrijwilligers, personeelsleden en (boven)lokale werkingen.

Wat doet de werkgroep cultureel ondernemerschap?

Door van cultureel ondernemerschap een prioriteit van te maken, versterken we aan de ene kant het Willemsfonds als culturele speler en zorgen we ervoor dat we onafhankelijker kunnen werken. Aan de andere kant bieden we op die manier de samenleving de mogelijkheid om optimaal te profiteren van onze culturele werking. Het is onze werkgroep cultureel ondernemerschap die hiertoe initiatieven en praktijken initieert, ontwikkelt en implementeert binnen het Willemsfonds. De opdracht van de werkgroep is tweeledig:

  • Het ontwikkelen van een duurzaam co-creatielab dat nieuwe initiatieven initieert en ruimte creëert om kennis en ervaringen te delen en te komen tot nieuwe culturele producten of diensten die extra inkomsten vergaren.
  • Het verkennen van nieuwe inkomstenbronnen voor het Willemsfonds.

Wie zit er in de werkgroep cultureel ondernemerschap?

De werkgroep bestaat uit vrijwilligers met een achtergrond in (cultureel) ondernemen en wordt aangevuld met enkele experten uit de (culturele) ondernemerswereld.

Momenteel bestaat onze werkgroep uit deze enthousiaste en geëngageerde leden:

  • Hendrik Demol
  • André Gevaert
  • Els De Munck
  • Vincent Lagae
Sluit Mijn Willemsfonds