Menu
Sluit zoekveld

Waarmee kunnen wij je van dienst zijn?

Wie zoekt die vindt.

Win: de eerste 4 delen in de nieuwe Salamander-reeks

Win: de eerste 4 delen in de nieuwe Salamander-reeks

11 juni 2020 by Yarrid Dhooghe

Banner.png

Begin juni zijn de eerste delen in een nieuwe 'Salamander' klassiekenreeks verschenen. Met F. Bordewijk, Thomas Mann, Franz Kafka en Simon Vestdijk wordt het startschot gegeven. Het Willemsfonds mag 5x een boekenpakket met deze boeken weggeven.

Over de Salamander-Reeks

In 1934 begon Emmanuel Querido de Salamander-reeks, de eerste Nederlandse pocketserie, met daarin opgenomen de beste Nederlandse en vertaalde literatuur. Het bevat boeken die je gelezen moet hebben, van heel klassiek tot vrij modern, fictie en non-fictie.

Voor de serie wordt geput uit de klassiekers die al bij Singel Uitgeverijen in huis zijn. Ook komen er nieuwe vertalingen en samenwerkingen met andere uitgeverijen. Na de eerste vier titels in juni worden in het najaar vier nieuwe klassiekers uitgegeven.

De eerste 4 boeken

De Toverberg.jpg

De Toverberg - Thomas Mann

De jonge Duitser Hans Castorp bezoekt zijn neef in het sanatorium in het Zwitserse Davos. Nadat een longarts een vochtig plekje op zijn long heeft geconstateerd, blijft hij er echter geen drie weken maar zeven jaar. In de hermetische wereld van De Toverberg wordt Hans Castorp door een aantal excentrieke patiënten, onder wie de verleidelijke Klavdia Chauchat, ingewijd in het leven, de liefde en de dood.
De Toverberg is een onbetwist hoogtepunt in het oeuvre van Thomas Mann.

Het Proces.jpgHet proces - Franz Kafka

Wanneer Josef K. op een morgen ‘zonder dat hij iets slechts had gedaan’ gearresteerd wordt, begint een vreemde en ellendige procesgang. K. raakt verstrikt in een ondoorgrondelijk rechtssysteem en verzeilt in een verwarrende wereld van armoedige griffiekantoren in afgelegen buitenwijken, een doolhof waarin plotseling advocaten, rechters van instructie, aalmoezeniers en hoeren opduiken, wrede ranselaars in gewelven: het is de wereld van Kafka bij uitstek. Die zelfs buiten zijn boeken om zijn naam is gaan dragen.

Karakter.jpg

Karakter - F. Bordewijk

Jacob Willem Katadreuffe is bezeten van het verlangen advocaat te worden. Als zoon van een arme ongehuwde moeder in het vooroorlogse Rotterdam zet hij alles op alles om zijn doel te bereiken. De machtige deurwaarder Dreverhaven, zijn vader, werkt hem in alle opzichten tegen. Waarom? Twee onbuigzame karakters in een strijd die tot het uiterste lijkt te gaan – zelfs de liefde wordt eraan opgeofferd.

Terug tot Ina Damman.jpg

Terug tot Ina Damman - Simon Vestdijk

Terug tot Ina Damman (1934), de bekendste roman uit de Anton Wach¬ter-serie, opent met Antons eerste dagen op de hbs, ‘het moeilijkste wat er bestond’. Hij is een intelligente maar wereldvreemde jongen en wordt op school dan ook niet geaccepteerd. Als verweer tegen zijn eenzaamheid en het gepest van zijn klasgenoten zoekt hij zijn heil in hard werken, zodat hij de beste van zijn klas wordt en blijft, zonder dat dit hem echter voldoening schenkt. Geleidelijk krijgt hij vrienden, zijn leven wordt dragelijker, maar zijn hele puberteit wordt beheerst door zijn liefdesgevoelens voor medescholier Ina Damman – gevoelens die uitgroeien tot een allesbeheersende, onmogelijke jeugdliefde.

Maak kans op 1 van de 5 boekenpakketten

Vul dit formulier ten laatste op 30 juni 2020 in en maak kans op 1 van de 5 boekenpakketten. Enkel de winnaars worden na afloop gecontacteerd. Veel succes!

Sluit Mijn Willemsfonds