Menu
Sluit zoekveld

Waarmee kunnen wij je van dienst zijn?

Wie zoekt die vindt.

Goede wijn behoeft geen kroontje, maar wel De Bronzen Uil

Goede wijn behoeft geen kroontje, maar wel De Bronzen Uil

18 juni 2020 by Yarrid Dhooghe

bronzen uil haverkamp.jpg

Doorbraak roept op voor een deftige literatuurprijs in Vlaanderen. Zeker voor de debutant die moeilijk aandacht krijgt en... vergeet 'De Bronzen Uil'.

'Naar aanleiding van de uitreiking van de Libris Literatuurprijs volgende week, schreef Doorbraak.be een stuk over literaire prijzen in Nederland en Vlaanderen. Ze klagen aan dat de Gouden Uil niet meer bestaat, net zomin als de debuutprijs. Ze roepen daarbij sponsors op om een nieuwe prijs op poten te zetten, zeker voor de debutanten die anders geen aandacht krijgen’, zegt De Bronzen Uil jurylid Marnix Verplancke op Facebook.

10.000 euro voor de beste debutant

‘Gelukkig weet de echte literatuurliefhebber dat het Willemsfonds al 10 jaar debutanten ondersteunt met De Bronzen Uil, dé prijs voor het beste Nederlandstalige debuut van het afgelopen jaar’, zegt De Bronzen Uil coördinator Pascal Nicolas. Goed nieuws: door een nieuwe samenwerking met het Algemeen Nederlands Verbond bedraagt de prijspot 10.000 euro voor de winnaar, en wordt ook het concept van de publieksprijs herdacht. Hierover later meer.

Sluit Mijn Willemsfonds