Menu
Sluit zoekveld

Waarmee kunnen wij je van dienst zijn?

Wie zoekt die vindt.

Telt VUB-gastdocent Djalali zijn laatste uren?

Telt VUB-gastdocent Djalali zijn laatste uren?

2 december 2020 by Yarrid Dhooghe

SaveAhmadreza2.png

VUB-gastdocent Ahmadreza Djalali is door de Iraanse autoriteiten overgeplaatst naar een gevangenis in Karaj, dichtbij Teheran, waar regelmatig executies uitgevoerd worden. Djalali zou nog een laatste bezoek van zijn familie mogen ontvangen. Het is nu of nooit om de executie te voorkomen.

Het Willemsfonds vraagt aan België en aan Europa om zich meer te engageren in het voorkomen van de executie van Djalali. Indien nodig moeten de overheden zich daarbij pragmatisch opstellen. Het Willemsfonds is van mening dat professor Djalali niet deel uit mag maken van een machtsstrijd tussen wereldmachten. Professor Djalali moet vrijgelaten worden!

Wat kan jij doen?

1. Deel je ongenoegen op sociale media!

Iran is gevoelig voor zijn online reputatie. Deel dus je ongenoegen over de nakende executie van Ahmadreza Djalali. Tag op twitter en Instagram de president van Iran @HassanRouhani, de Iraanse minister van Buitenlandse Zaken @JZarif en de ‘opperste leider’ @khamenei_ir met de hashtag #SaveAhmadreza

2. Stuur een e-mail naar de Iraanse autoriteiten

Stuur zo snel mogelijk een e-mail naar de Iraanse ambassade (secretariat@iranembassy.be). Download hier de voorbeeldmail en eis dat de Iraanse autoriteiten onmiddellijk de doodstraf van dr. Djalali intrekken.

Sluit Mijn Willemsfonds