Menu
Sluit zoekveld

Waarmee kunnen wij je van dienst zijn?

Wie zoekt die vindt.

Wedstrijd: “De canon van de Nederlandstalige literatuur”

Wedstrijd: “De canon van de Nederlandstalige literatuur”

4 december 2020 by Yarrid Dhooghe

canon.jpg

Maak kans op 1 van de 5 exemplaren.

Waar komt onze literatuur vandaan? Wat is ons literaire verleden?

De Koninklijke Academie voor Nederlandse Taal en Letteren (KANTL) selecteerde 50+1 hoogtepunten uit de Nederlandstalige literatuur die hun eeuwige schoonheid hebben bewezen.

Deze canon is geen in beton gegoten inventaris van zogenaamd verplichte literatuur, geen stenen tafel voor de eeuwigheid.

Het is een gids, een inspiratie, een leidraad voor leraren, studenten, leesclubs, bibliothecarissen, uitgevers, theatermakers, cultuurministers en andere lezers.

Dit boek bevat niet alleen wervende teksten over elk werk en zijn auteur, maar ook zorgvuldig geselecteerde fragmenten. Het resultaat is een literair schatkistje dat in de boekenkast van elke literatuurliefhebber zou moeten staan.

Dwaal en verdwaal in de schatkist die onze literatuur is.

Maak kans op 1 van de 5 exemplaren

In samenwerking met Uitgeverij Vrijdag mag het Willemsfonds 5 exemplaren van “De canon van de Nederlandstalige literatuur” weggeven. Stuur het antwoord op onderstaande vraag per e-mail naar yarrid.dhooghe@willemsfonds.be. Doe dit ten laatste op 13 december. Uit alle inzendingen met het juiste antwoord worden de gelukkigen getrokken. Enkel de winnaars krijgen een e-mail in de week van 14 december.

Hoeveel hoogtepunten uit de Nederlandstalige literatuur selecteerde De Koninklijke Academie voor Nederlandse Taal en Letteren voor deze canon?

Sluit Mijn Willemsfonds