Menu
Sluit zoekveld

Waarmee kunnen wij je van dienst zijn?

Wie zoekt die vindt.

Het Betere Boek & De Bronzen Uil 2022 gaan door op 10 december.

Het Betere Boek & De Bronzen Uil 2022 gaan door op 10 december.

10 januari 2022 by Pascale Braeckman

In tegenstelling tot vorig jaar gaat Het Betere Boek 2022 door in december en dat op zaterdag 10 december!
Het Betere Boek 2022 gaat door op zaterdag 8 oktober! Thema Verschoon de Kunsten (3)

Ook dit jaar is De Bronzen Uil de slotceremonie van Het Betere Boek. De prijs wordt 's avonds uitgereikt in de theaterzaal van het Lakenmetershuis. Overdag kan je in Bibliotheek De Krook komen genieten van het beste uit de hedendaagse literatuur.

 Samen met het ANV wijzigen we daarbij het concept van De Bronzen Uil niet. Nieuw dit jaar is dat Het Betere Boek niet meer vertrekt vanuit een thema of co-curatorschap. Het idee is nu dat de zes genomineerden van DBU22 de programmatie van HBB22 in elkaar zullen steken.

De Bronzen Uil-jurylid Marnix Verplancke wordt vervangen door voormalig Het Betere Boek-co-curator Anneleen Van Offel.

Anneleen Van Offel (°1991) debuteerde in februari 2020 met ‘Hier is alles veilig’ bij Lebowski. Ze publiceerde verhalen en poëzie in diverse literaire tijdschriften, schreef gastcolumns voor De Standaard en De Morgen en maakt deel uit van de redactie van Deus Ex Machina

Van 2019 tot 2022 is ze de Letterzetter van Kortrijk, een alternatieve invulling van het stadsdichterschap waarin ze de mentorrol opneemt van een collectief jonge kunstenaars, het Memento Woordfestival cureert en literaire evenementen opzet in de stad.

Meer info over de ticketverkoop en verdere praktische info volgen snel op https://hetbetereboek.be/

Het reglement en bijkomende info over De Bronzen Uil kan je downloaden via https://www.debronzenuil.eu/

 © foto Evy Ottermans

Sluit Mijn Willemsfonds