Menu
Sluit zoekveld

Waarmee kunnen wij je van dienst zijn?

Wie zoekt die vindt.

Ampersand: 'Literatuur voor iedereen, verhalen van overal'

Ampersand: 'Literatuur voor iedereen, verhalen van overal'

19 januari 2023 by Pascale Braeckman

Omdat in Vlaanderen literaire diversiteit in de praktijk nog vaak een ijdel begrip blijkt, lanceren diverse organisaties uit de socioculturele sector een nieuw initiatief. De uitnodigende en verbindende krul of Ampersand vormt de basis voor een reeks literaire avonden. Deze zullen in het teken staan van connectie, taalonderzoek en het gesproken woord. Ampersand streeft ernaar om zo divers en verscheiden mogelijk te zijn. Leeftijd, cultuur, gender, verschillen qua podiumervaring… ; àlles wordt zo gemengd mogelijk gehouden.

Tijdens elke avond brengt Ampersand een combinatie van de meest denkbare literaire genres zoals Slam en Spoken Word, poëzie, kortverhaal, column, stand-upcomedy, theater, kortfilm, verhaal, rap, cross-over en muziek. Kortom: Ampersand zoekt uit wat literatuur overal en voor iedereen kan zijn.

Op donderdag 9 februari verbinden we literatuur met ‘kortsluiting’. Het wordt een knotsgekke avond rond de centrale vraag: ‘hoe kunnen we aarden?’ Carmien Michels en Ish Ait Hamou geven de voorzet van de avond. Waanzin is vrouwelijk: vier dames van de Kunstbrug brengen werk van onder meer Daniil Charms, Marc Van der Holst, Laura Mentink, Hugo Ball,… Woordtovenaar Haytham brengt rijmschema’s die accenten leggen op zijn passie voor hiphop. Het Gents hiphopcollectief A School Called Tribe doorbreekt de stilte met een aanstekelijke mix van jazz, hiphop en slam poetry.

Dichter en performer Kevin Amse praat de avond aan elkaar.

Benieuwd naar meer?

Relaas doet er nog een schepje bovenop, want bij deze podcast vol waargebeurde verhalen zijn ze ervan overtuigd dat iedereen wel een waardevol verhaal te vertellen heeft. Verhalen van iedereen, dus ook van jou! Meer info over het namiddagprogramma van Ampersand volgt snel.

Omslagfoto_FB

Programma

  • Start Ampersand #1: 20u
  • Einde: 22u

Tickets zijn rechtstreeks verkrijgbaar via https://apps.ticketmatic.com/widgets/uitbureau_gent/flow/uit?event=927547268705&l=nl#!/addtickets

Organisatie:

Ampersand is een initiatief van Avansa, Boekhandel Limerick, De Centrale, PEN Vlaanderen, Relaas, Vermeylenfonds, VOEM en Willemsfonds.

Steun:

Ampersand geniet financiële steun van Stad Gent en de Vlaamse overheid.

Sluit Mijn Willemsfonds