Menu
Sluit zoekveld

Waarmee kunnen wij je van dienst zijn?

Wie zoekt die vindt.

Over BEZOEK AAN HET GRUUTHUSEMUSEUM BRUGGE

BEZOEK AAN HET GRUUTHUSEMUSEUM BRUGGE

Het stadspaleis van de heren van Gruuthuse is na een grondige restauratie een absolute blikvanger. Vernieuwde zalen, een nieuw museumconcept en bijzondere collectiestukken wachten om herontdekt te worden. In het nieuwe museum wordt het verhaal van Brugge vertelt aan de hand van honderden historische objecten. 

Verhalen van een stad

Het Gruuthusemuseum neemt je mee naar drie cruciale periodes in de rijke Brugse geschiedenis. De Bourgondische bloeiperiode van de stad, de iets minder bekende 17de en 18de eeuw en de historistische ‘her uitvinding’ van Brugge in de 19de eeuw.

Deze drie periodes komen tot leven in meer dan 600 collectiestukken die elk een eigen verhaal vertellen. Van majestueuze wandtapijten tot unieke gotische glasramen, elegante houtsculpturen tot historisch kant, schilderijen, porselein en zilver. Blikvanger is de authentieke laat-15e-eeuwse bidkapel die de verbinding maakt tussen het paleis en de Onze-Lieve-Vrouwekerk, met uitkijk op het gotische koor van de kerk.

Lodewijk van Gruuthuse

De man die dit stadspaleis zijn grandeur gaf in de 15de eeuw. Hij was een gewiekst zakenman, getalenteerd diplomaat, mecenas en cultuurliefhebber. Zijn motto “plus est en vous” (er zit meer in U).

Programma:

Verplaatsing op eigen initiatief:

Eigen vervoer: Carpooling mogelijk, mits onderlinge afspraken (parking ‘t Zand of Zonnekemeers). 

Openbaar vervoer trein/bus: (NMBS vertrek Bl’ge om 13.56 u) + (De Lijn bushalte OLV-kerk Brugge)

Afspraak aan het Gruuthusemuseum, Dijver 17C Brugge om 14.50 uur(binnen vanaf 15.00 u).

Duur bezoek: Circa 1  à 1,5 uur (geen gids! - mogelijkheid audio via smartphone)

Na het museumbezoek kuieren de moedigen onder ons door het historisch centrum Brugge richting café Vlissinghe, oudste café van Brugge, om er in dit prachtige kader uit te blazen met een drankje (facultatief).

Kostprijs : 10 €

Inschrijven vóór 20 septemberbij Ivan De Leu (0486/895914) of Franky Maelstaf (0477/935606). 

Storten op rekening BE34 4727 0645 2190 Willemsfonds Blankenberge (vermelden “Gruuthuse”).

Praktische info:

Om aan de veiligheidsvoorschriften te voldoen werkt Musea Brugge met een reservatiesysteem (om die reden tijdig inschrijven!).  Elke 10 minuten kan een beperkt aantal bezoekers (10 personen) het museum binnen. Er wordt verzocht om stipt op het gereserveerde uur aanwezig te zijn!

Dragen van een mondmasker verplicht, handen ontsmetten, respect van de 1,5 m afstands-regel, en het volgen van het aangeduide parcours in het museum!

Aanmelden

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.

Prijzen

Meer info nodig? Contacteer:
Ivan De Leu
blankenberge@willemsfonds.be

Sluit Mijn Willemsfonds