Menu
Sluit zoekveld

Waarmee kunnen wij je van dienst zijn?

Wie zoekt die vindt.

Over Langs het kanaal in Sint-Jans-Molenbeek

Langs het kanaal in Sint-Jans-Molenbeek

Industriële overblijfselen, de complexe diversiteit van Molenbeek en een verrassende betonnen kerk… Deze wandeling neemt ons mee van aan de voorbeeldig verbouwde BelleVue-brouwerij vlak aan het kanaal, door het centrum van Oud-Molenbeek tot in de buurt rond de Sint-Jan-de-Doperkerk.

In de 19e eeuw bevond het industriële centrum van de stad zich hier. Het kanaal was uitermate geschikt om deze locatie met de haven van Antwerpen en dus met de Noordzee te verbinden. Er zijn nog verschillende gebouwen overgebleven uit deze periode. Ze krijgen nu vaak een tweede leven, zoals bijvoorbeeld het geval is voor de BelleVue brouwerij: ze is de thuisbasis van twee hotels, sociale instellingen en het nieuwe MIMA Museum.

Elders in de wijk zijn sociale woningbouwprojecten van de grond gekomen, culturele instellingen bloeien en de wonden van de metrobouw uit de jaren zeventig zijn nu pas aan het helen. In het midden van dit alles: de Sint- Jan-de-Doperkerk, gebouwd in Art Deco stijl en een van de weinige avant-garde betonnen kerken van de jaren 1930.

Prijzen

Ticket Prijs
Deelnameprijs leden Gratis
Deelnameprijs niet-leden € 2,00

Meer info nodig? Contacteer:
Pieter-Jan De Coster
schaarbeek-evere-sint-joost@willemsfonds.be
02 549 65 37

Sluit Mijn Willemsfonds