Menu
Sluit zoekveld

Waarmee kunnen wij je van dienst zijn?

Wie zoekt die vindt.

Over Geleid bezoek aan de tentoonstelling Frères humains

Geleid bezoek aan de tentoonstelling Frères humains

Frères Humains uit La Ballade des Pendues  (F. Villon).

 

“Frères Humains” viert de verbondenheid tussen twee gelijkgestemde en bevriende kunstenaars. Beide zijn  gefascineerd door de mens en tonen ons voortdurend hoe ze de essentie van de mens vatten in schilderijen en foto’s.

Charles Szymkowicz, één van de meest prominente Europese pioniers van de nieuwe figuratie en het neo-expressionisme, bouwt al decennia aan zijn oeuvre waarin hij  zijn bewondering voor zijn helden vat op doek, niet alleen door hen te portretteren, maar ook door hun meesterwerken  te herinterpreteren. Hij aarzelt  ook niet om ons te confronteren met de schaduwzijde van de mensheid.

Frank Zauritz, één van Duitslands belangrijkste portretfotografen, slaagt er in om iedereen die iets betekent voor zijn lens te krijgen, of het nu gaat over Barack Obama, Michail Gorbatsjov, Rihanna, Harry Belafonte, Tom Hanks, Cher of Tom Cruise. Hij gaat nooit voor het voor de hand liggende beeld en toont telkens een unieke blik en inzicht in zijn onderwerp. Zijn foto’s worden wereldwijd gepubliceerd.

In deze tentoonstelling brengen we nieuw en bestaand werk van Charles Szymkowicz in dialoog met nog nooit eerder vertoond artistiek werk van Frank Zauritz.

 

Locatie: Black Swan Gallery, Langerei 24 Brugge

Gratis rondleiding, met dank aan Lieve De Cuyper en Kristoff Tillieu.

Gelieve in te schrijven via katrien.dotselaere@telenet.be

Aanmelden

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.

Prijzen

Meer info nodig? Contacteer:
Katrien Dotselaere
brugge@willemsfonds.be
0477-59 17 94

Sluit Mijn Willemsfonds