Menu
Sluit zoekveld

Waarmee kunnen wij je van dienst zijn?

Wie zoekt die vindt.

Over Denkers van vandaag voor de wereld van morgen: lezing door Alicja Gescinska

Denkers van vandaag voor de wereld van morgen: lezing door Alicja Gescinska

Filosofe, romanschrijfster, dichteres, gezaghebbende intellectueel Alicja Gescinska komt in De Brug Centrum voor het Vrije Denken, een lezing geven over haar nieuwste filosofische werk. In dit werk gaat ze in gesprek met bekende hedendaagse denkers. Op de boekcover wordt het als volgt omschreven:
"Onze gepolariseerde wereld wordt getekend door identitair en ideologisch hokjesdenken. Het is daarom des te belangrijker om met elkaar in gesprek te gaan. De wereld leren we pas begrijpen wanneer we meer begrip voor elkaar hebben en met elkaar in dialoog treden. Precies hierin zit ook de grote maatschappelijke waarde van filosofie. Zoals Plato al wist: filosofie is de levende dialoog.
Filosofe Alicja Gescinska trok naar twaalf intellectuelen en denkers, en sprak met hen over hun werk, hun kijk op de wereld en de grote vraagstukken van onze tijd. De denkers die in het boek aan bod komen zijn: Roger Scruton, Ece Temelkuran, Michael Ignatieff, Rosi Braidotti, Lisa Appignanesi, Theodore Dalrymple, Robert P. George, Philippe Herreweghe, Susan Neiman, Geert Mak, Wolfram Eilenberger en Peter Singer."
Wat is er echter beter dan het van haarzelf te vernemen. Voor al die de geest wil versterken, na een snikhete zomer, vindt hier de nodige frisheid in denken.
Inschrijven voor de lezing via: katrien.dotselaere@telenet.be;
Inkom: €5 - voor studenten €1, bij voorkeur over te schrijven op BE69 4752 1366 8178.
En wie de maag wil versterken, kan zich daarna zich te goed doen aan een heerlijke kreeft Belle-Vue.
Inschrijven voor het Kreeftival eveneens door een mail te sturen naar katrien.dotselaere@telenet.be en een deelname prijs van €25 per persoon op zelfde rekening te betalen. Voor kreeftival is inschrijven en 3 dagen op voorhand betalen noodzakelijk.

Prijzen

Meer info nodig? Contacteer:
Katrien Dotselaere
brugge@willemsfonds.be
0477-59 17 94

Sluit Mijn Willemsfonds