Menu
Sluit zoekveld

Waarmee kunnen wij je van dienst zijn?

Wie zoekt die vindt.

Over Reis naar Berlijn - Culturele exploratie

Reis naar Berlijn - Culturele exploratie

Zin in een city-trip naar een hippe wereldstad? Kom mee naar Berlijn.

Met het Willemsfonds op reis, boeiend en wijs.

We reizen per autocar en doen hiervoor andermaal beroep op de firma “Scheldevallei” (lic. A 1831)

We kiezen voor een hippe wereldstad. Wat staat er op het reisprogramma? Zoals steeds een mooie mix van geschiedenis en cultuur. We hebben 3 dagen lang het gezelschap van een Nederlandstalige gids.

De eerste dag wordt een reisdag met vrije lunch in een restaurant langs de snelweg. We rijden tot ons hotel te Berlijn.

De tweede dag maken we met de bus de oriënteringstoer West, met de burgerlijke wijken rond, de Kurfürstendamm, en het Sloss Charlottenburg. We bezoeken het Bröhan Museum met zijn unieke collectie art nouveau en art déco. Daarna richting City West naar de Kaiser-Wilhelm Gedächtniskirche, KaDeWe, verder via de ambassadewijk naar Kulturforum: verklaringen bijzondere gebouwen o.a Neue Nationalgalerie (ontwerp Mies van der Rohe) en de Berliner Philharmonie (ontwerp Hans Sharoun)

Vrij middagmaal op de Potsdamer Platz, (in DaimlerChrysler Center,The Playce- selfservice)

Via het Sony Center, het Holocaust monument, de Brandenburger Tor en de Pariser Platz. We sluiten af met een bezoek aan de Reichstag. Via Palais Bellevue (zetel van de Bondspresident) Zuil van Overwinning terug naar het hotel.

De derde dag rijden we de oriënteringstoer oost via de Alexanderplatz, East Side Gallery, Karl-Marx-Allee (stalinistische gebouwen), Prenzlauer Berg.

We bezoeken de gedenkplaats van de Berlijnse Muur in de Bernauer Straβe.

Lunch aan de Hackesche Markt. We wandelen door de zog. Joodse Wijk en de Hackesche Höfe en gaan via de Dom en het Museumeiland, het Humbold Forum, Unter den Linden en de Gendarmenmarkt. We bezoeken op het museumeiland het Neues Museum bezoeken. (d Egyptische verzameling)

De vierde dag staat Potsdam op het programma. In de voormiddag bezoeken we het kasteel en park Sans souci, Na de lunch in ‘An der Historischen Mühle’ bezoeken we het paleis Cecilienhof ( waar de conferentie van Potsdam heeft plaatsgevonden). We genieten daarna van wat vrije tijd in de barokke binnenstad.

De 5de dag vatten we de terugreis aan (om 8u) en nemen een middagpauze in de omgeving van Bielefeld.

Na het middagmaal gaat het huiswaarts. We vertrekken er om 15u00: aankomst Loppem 22u50, Oostende 23u.

Deze reis wordt uitgewerkt door de thema-afdeling Kunst-Wijs.

Praktisch: we vertrekken om 6.00 uur te Oostende (carparking Visserijschool voorbij hotel Melinda), carpoolparking Loppem om 6.20 uur

We logeren 4 nachten in het hotel Park Inn Radisson aan de Alexanderplatz., half pension.

Deelnemingsprijs : 875 € per persoon in een tweepersoonskamer en 1040voor een single– inbegrepen: reis in luxe autocar, verblijf hotel op basis van halfpension, dranken niet inbegrepen en 3 middagmalen (dag 3, 4 en 5, dranken inbegrepen, alle inkomgelden en gidsen, een documentatiemap en een Ethiasreis- en bijstandsverzekering.

Annuleringsvoorwaarden tot 15 maart. Daarna verlies van de niet recupereerbare kosten.

Inschrijvingen tot maximum 37 deelnemers worden chronologisch genoteerd en zijn pas geldig na betaling van een voorschot van 400€. op rekening BE65 0018 2635 4796 van Kunst-Wijs vzw.

Wacht niet te lang, het aantal kamers is beperkt.

Prijzen

Meer info nodig?

Contacteer:
Sonja De Craemer
oostendevzw@willemsfonds.be
059-80 21 41

Deel met anderen

Sluit Mijn Willemsfonds